25 entry daha
  • şimdi efendim, usta yönetmen olan değil, who wants to be a millionaire de milyoner olan carpenter'dan bahsedeceğim. bu adamın içinde yer aldığı görüntüyü ne zaman izlesem aklıma quiz show filmi geliyor.*

    yaşanmış olaylardan uyarlanan filmde vuku bulan hadise şu: abd'de bir bilgi yarışmasnın reytingleri iyice azalıyor. çünkü çok bilgili, nerd bi tip var* kimse onu alt edemiyor haftalardır. sıkılıyor insanlar. kanal yönetimi de buna dur demek için yakışıklı, dalyan gibi, ralph fiennes gibi bir adam bulup cevapları veriyorlar adama, adam da klas bir biçimde alt ediyor rakibini en sonunda. elenen adam "bana komple kurdular" diyerek itiraz ediyor, bastırıyor. sonra diyorlar nerden biliyorsun peki soru ve cevapların verildiğini, o da diyor ki "zamanında bana da sorular verildi, halk nerdleri sever diyerek birinci yapıldım." şimdi john carpenter denen eleman yarışmaya çıkmadan önce de who wants to be millionaire tarihi boyunca bir kez bile büyük ödül kazanılamamış. halk da sıkılmış. e ben de reyting olsam bu durumda ben de düşerdim. artık reytingleri kurtarmak için tek gereken şey, fantastik bir biçimde (ama zar zor gelip son soruyu da kıçından sallayarak değil, böyle sağlam sağlam, şaşırtarak, dramatik etkiyi arttırarak) tüm soruları bilen biri olurdu. yakışıklı olmalı bir de. böylelikle teatral bir şekilde 1 milyonun kazanılabileceği gösterilmiş olur, yarışma da eski reytinglerine doğru meyleder.

    aksi de olabilir tabi, burda desteksiz sallamaktan başka bir şey yaptığım yok. ama tv sektörü bu kadar güvenilmez oldukça böyle bi adam çıkıp, cevval gibi soruları bilip, üstüne üstlük son soruda teatral bir performansla milyonu kazanırsa şaşırmaktan çok, işkillenirim. komplo teorilerine inanma, komplo teorisiz de kalma demişler netekim.
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap