4 entry daha
  • gökçeada'nın* batısında, türkiye'nin en batısı olarak bilinen gizli liman tarafına en yakın köyün adı. türklerin yaşadığı ve tatil için geldiği bu köyde en çok rastlanan şeylerin başında eskiden keçiler geliyordu. 2 yıl öncesine kadar tek bir çöp bulunamayacak kadar bakir olan plajı ve denizinde bugün çuvaldan ıslak mendil pakedine kadar her şey mevcut. ama yine de birçok yere göre en temiz deniz burada. köyün bazı yerlerinde hala rumlar'ın yaşadığı zamanlardan kalan harabeler var. harabe oldukları halde devlet eli ile buraya yerleştirilen türkler'in yaptığı evlerden daha güzel görünüyor olmaları benim subjektifliğimden midir; gidip baktıktan sonra karar vermek gerek.

    en dikkat çeken şey keçilerdi eskiden demiştim. bugün ise haşema, denize 8 tane orta yaşlı adamın girip "ermut abi, namazdan sonra okeye gidelim mi, hobareey!" diyerek suya dalan, etrafta bulunan diğer insanların herhangi bir kısmı bikini yahut mayo giymişse bu namaz/okey kombinasyonundan sonra "karpuzu göster töhmet abiii, herkes görsüün." gibi şeyler böğürerek (yaklaşık 40-50 metreden duyuluyor bunlar, ...ve evet, görülüyor) şortunu çıkarmış vaziyette götünü cümle aleme gösterecek şekilde suya dalan paradoks primatları deyim uygun ise "in".

    bu köyde yılımız itibariyle alkollü içki satın alabileceğiniz tek yer plaja inerken sağdaki en son sokağın bitişindeki internet kafedir (evet, el altından satıyorlar.). balık ya da et yiyerek içebileceğiniz tek yer de aşağı inince sağa döndükten sonra plaja doğru kıvrılan yoldaki muhtar'ın yeri'dir. burayı muhtar ve oğlu işletmekte. oğulun söylediğine baba, "yobazlarla" başa baş gittiği seçimi kıl payı kazanabilmiş.

    inanılmaz güzel bir yerin inanılmaz acınası bir şekilde içine sıçılmasınıın yaşayan ve sona ermekte olan sürecidir benim gözümde bu köy.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap