3 entry daha
  • eşi rachel jackson boşandıktan hemen sonra onunla evlenmiş. bu kadın, beyaz saraya gelin giden ilk dul olur. o devirde bu taşak malzemesi olur; ama andrew jackson karısına dil uzatanları düelloya davet etmekten kaçmaz ve onları teker teker öldürür. hatta karısı öldükten sonra bile onun anısına saygısızlık yapanlar olursa yine düelloda cevabını verir.

    en ünlü düellosu da; vaktiyle 26 leşi olan ünlü düelloculardan charles dickinson ile gerçekleşmiş. iş konusunda anlaşmazlık yaşamış, olaylar rachel ablaya hakarete varınca düello kaçınılmaz olmuş. ilk dickinson ateş etmiş kurşun jackson ın göğsüne isabet etmiş, jackson sol eliyle göğsünü tutmuş sonra sağ elindeki tabancasını kaldırıp yavaşca dickinson ı hedef alıp, silahını ateşlemiş ama, silah tutukluk yapmış bu sırada dickson yusuf yusuf sırasının gelmesini bekliyormuş ` :düello kuralları` jackson bir daha denemiş ve dickinson ı yere sermiş. dickson kaldırıldığı kulubede 20dk içinde yaşamını yitirirken, jackson ın da iyileşmesi haftaları bulmuş.

    ayrıca andrew jackson abd nin suikast a uğrayan ilk başkanı olmasının yanında, suikastçisini öldüren ilk başkan olma unvanı da taşıyor. suikastçi silahını çekip jackson ın karşına çıktığı anda jackson çabuk davranıp silahını çekip adamı vurur.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap