6 entry daha
  • doğru bir önermedir ancak;

    fenerbahçe ile galatasaray arasındaki tartışmalarda kullanılması mantıksızdır.

    geçmişinde başarısız olduğun bir şampiyonada büyük bir takımı yenersen eğer (örneğin fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi tarihindeki en büyük başarısı çeyrek finale çıkmışken, manchester united'ı deplasmanda yendiği maç büyük bir hadisedir) bu sözü doğrulamış olursun. fenerbahçeliler manchester united'lı birisi ile tartışırken bu maç ile övünebilirler. buna karşılık manchester united'lı olan biri de bu sözü ona söyleyebilir. çünkü manchester united'ın o şampiyonada kupaları olduğu ve fenerbahçe'den daha büyük bir klüp olduğu bir gerçektir.

    ancak fenerbahçe ile galatasaray arasındaki bir tartışmada, iki takımın da bulunduğu şampiyonalarda kupalar benzer rakamlardayken bu sözü söylemek mantıksızdır. çünkü fenerbahçe ile galatasaray yüzyıldır birbirleriyle oynamakta ve iki takımın da birbirine karşı aldığı galibiyet çok ama çok fazladır. hadi diyelim fenerbahçe tarihinde galatasaray'ı bir kere yenmiş olsa ve bunu her seferinde anlatsa anlarım. ama böyle bir durum yok. ben kendimi bildim bileli fenerbahçe galatasaray'ı çoğu maçta yendi. galatasaraylıların da çıkıp ama bizim avrupa'da kupalarımız var demesi abesle iştigal eder. fenerbahçe ile mücadele etmediği bir turnuvayı kazanmak, fenerbahçe'ye karşı kaybedildiği zaman bir savunma aracı olmamalıdır. tabi ki çok büyük bir başarıdır ama bu galatasaray'ı fenerbahçe'den daha büyük bir klüp yapmaz.

    platini'nin bu sözü, büyük takımlara karşı alınan ender galibiyetleri kapsar. galatasaray bu hafta barcelona'yı yense, galatasaraylılar bu galibiyetle, barcelona'lılar da tarihleriyle övünürler. çünkü aralarında oynadıkları tarihlerindeki ender bir maç ile büyüklük ölçülemez. ama fenerbahçe ile galatasaray defalarca birbirlerini yenmişken, bu maçlara ve türkiye'de alınmış şampiyonluklara bakılır.

    zaten ezeli rekabetin zevki de burada, aralarında oynanan maçlardadır. siz birisi ile playstation'da oynadığınız zaman genelde kazanan siz iseniz, o birinin dünyayı yenmesi sizin umurunuzda olmaz. çünkü siz onu yeniyorsunuzdur. anlatabildim? geçmedi mi jeton?

    pendikliler fenerbahçelilere biz daha büyüğüz derse, fenerbahçeliler kupaları gösterir. çünkü zaten arada çok büyük farklar vardır. bunu fenerbahçe - galatasaray rekabetine benzeten dingillere soğuk su öneririm. bu dingiller bu sezon da fenerbahçe'yi yeneceklerini söyler durur, yenilince de uefa kupasını söylerler. peki arkadaşım.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap