6 entry daha
  • 8. kolordu komutanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ifadesi alınan komutan. ifadesi taraf gazetesine şu şekilde yansımış;

    "17 haziran 2009 tarihinde de taburun geçici olarak görevlendirildiği elazığ-karakoçan nohuttepe üs bölgesi'ne katıldım. 16 ağustos 2009 tarihine kadar tim komutanı olarak görev yaptım. tabur elazığ il jandarma komutanlığı'nın harekât ve komutasına verilmişti.

    16 ağustos 2009 tarihinde nohuttepe üs bölgesi'nden timimle birlikte saat 20:30 civarı ayrıldım. yaya intikalle düztepe mevkiine gittik. saat 23:00 civarı geçici üs bölgesi tesis ettik ve sabaha kadar gözetleme yaptık. saat o9:3o'da uyandığımda uzman çavuş şakir akçan bixi mevziinde görevli ibrahim öztürk ve ahmet şensoy'un uyuduğunu tesbit ettiğini ve ibrahim öztürk'ün el bombasını aldığını bildirdi.

    saat 10:30 civarında ibrahim öztürk'ü mevziinde ayakta gördüm, yanına gidip el bombasının nerede olduğunu sordum. bu sırada ahmet şensoy istirahat için uyuyordu. ibrahim el bombasını mevzii içinde aradı, bulamadı.

    halen el bombasının alınmış olduğundan haberdar değildi. normalde mevziye yerleştiklerinde el bombalarını mevzi içinde ulaşabilecekleri bir yerde muhafaza etmeleri gerekir. el bombasını bulamayınca beraberimde götürdüğüm bombayı göstererek 'burada, gece uyuduğun için alındı' dedim. fırsat eğitimi kapsamında el bombasının pimini çekerek 'mandalını bırakmadığın sürece patlama' deyip bombayı eline verdim. bundan maksadım, el bombasının önemini kavraması idi. mevziinden ayrılmamasını emrederek mevziime döndüm. iki mevzi arasında yaklaşık 15 metre kadar mesafe vardır.

    mevzide iken ibrahim öztürk'ün, kendi mevziinin batısındaki roket mevziine gittiğini gördüm. bu iki mevzii arası takriben 20 metre kadardır. uyarıp mevziisinde beklemesini emrettim. yanıma geldi. pimi istedi. gelip takacağımı söyleyip mevziisine gitmesini istedim. mevziine döndü, bir iki dakika sonra tekrar roket mevziine gittiğini fark ettim. bu kez yanıma çağırdım, tekrar mevziine gidip oturmasını, pimi gelip takacağımı söyledim. bu sırada ben kendi mevziimde idim.

    yanımda yiğit acer, 5 metre kadar yakınımda soner süvari astsubay ile şakir akçan uzman çavuş vardı, ibrahim mevziine döndü. ben de şakir uzman ile soner astsubay'ın yanına gittim. yaklaşık 15 dakika kadar sonra patlama sesi duyuldu. saati hatırlamıyorum, 11:00-11:30 arası olabilir. sonradan duyduğuma göre ibrahim elindeki el bombasıyla benim göremeyeceğim şekilde üç mevzi dolaşmış, üçüncü mevzide patlama gerçekleşmiş. patlama sesini duyunca koşarak sesin geldiği yere gittim. ibrahim'in mevziinin önünde şiarın üzerine yüzükoyun yığıldığını gördüm..."
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap