5 entry daha
  • o "kam"*madan ben yazacağımı yazayım;

    1966'da uganda'da doğan yazar gençliğinde ira örgütüne katıldı. daha sonra; "benim bu elin; eli kanlı, gözü dönmüş teröristlerinin arasında ne işim var?!" diyerek türkiye'ye döndü ve dhkp-c'ye katıldı. bir operasyonda yakalandı; bir ay sonra çıkan afla özgürlüğüne kavuştu.
    dünyanın en akıllı, en cesur, en becerikli, en yardımsever, en iyi ve en mütevazi insanı olan yazarımız; kendisinin yaptığı sayısız iyilikleri ve kendisine yapılan kötülükleri hemen unutur; fakat kendisinin yaptığı -ki hiç yoktur- kötülükleri ve başkalarının kendisine yaptığı iyilikleri -hiç olmasa da!- asla unutmaz! öyle ki; 2.11.1989 tarihinde bir belediye otobüsünde hiç tanımadığı bir insanın "hemşerim saat kaç?" sorusuna yüksünmeden hemencecik cevap vermiş; bunun karşılığında sadece bir teşekkür ve otobüstekilerin kendisini alkışlamalarını beklemiş; umduğunu bulamayınca hiç aldırmamış, taşkınlık yapmamış ve sadece, yolculara dönüp; "hepinizin allah belasını versin!" diyerek, şaşkın (ve tabii ki pişman!) bakışlara aldırmadan efendice otobüsten inmiştir.
    çok ince ruhlu, duygusal, romantik ve nâif olan yazar uzun süre cellatlık, bir süre de kasaplık meslekleriyle iştigal etmiştir.
    evli ve arabalı olan yazar; yedisi kız sekiz çocuk amcasıdır.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap