4 entry daha
  • fiilin sonda oldugu bir dildir, o yuzden cumle yapisi turkce'ye benzer.. ayrica sondan eklemeli diyebilir miyiz bilmem, dilbilimci degilim ama preposition yerine postposition kullanirlar, ayrica aslen turkce ile arapca'dan cok etkilenmis olan urduca'dan gelen kelimelerle ortaya cikan corbada (ne dedim ben??), biz turklerin anlayabilecegi oldukca fazla kelime oldugundan, samimi soyluyorum azicik kasinca cok kolay ogrenilebilecek bi dildir, en azindan batililara gore avantajliyiz kesin.

    beni sahsen en cok zorlayan sey, turkce'de olmayan dh, gh, kh, bh, th gibi nefesli harfleri ve dilin yukariya yuvarlanip, ust damagin ortasina geriye bi yere hafifce degdirilmesi seklinde vuku bulan, bildigimiz t ve d'den farkli olan ve kanimca hintlilerin ingilizce konusurken de kullanmakta israr ettikleri ve cok dalga gecilen hint ingilizcesi'nin esaslarindan biri olan t ve d seslerini cikarabilmek oldu. bi de hafif burundan cikarilan nazal sesler (genelde n sesi) var ki, ingilizce'deki "-ing" sonuna benzer bisey oluyor.. bunlari anlamak ve pratik etmek onemli.

    bir de, bu dilde tekil sahislarda konusurken, oznenin cinsiyetine gore fiil cekimini degistirirsiniz; bu he/she/it ayrimindan da ote biseydir, mesela kendisi hakkinda ayni seyi soyleyen bir erkek ile bir kadin fiili ayni sekilde cekmez. erkek ogretmeniniz size "main (ben) mumbai me (bombay'da) rehta hoon (yasiyorum)" derken, sizin bir bayan olarak "rehti hoon" demeniz gerekir; hintliler bu hatayi yapanlara biyik altindan cok gulerler..
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap