45 entry daha
  • --- spoiler ---

    gülseren ve ölüm döşeğindeki babasının hayali vedalaşması:

    -ne o gülseren? ne konuşuyorsunuz kızım?
    - hiç, havadan sudan.
    - bazen düşünüyorum da bi çiftlik kurup ateşböceği işine mi girseydik yoksa? hazır seni de seviyolar.
    - laf aramızda iğde işinden daha iyi olurdu.
    - hıhaha. evet, gitme vakti geldi..
    - ben delirdiğim için gidiyorsun di mi? gitme baba, uğraşırım, düzelirim. ateşböcekleri ile de ilişkimi kesicem, söz. zaten ne zamandır aramıyorum. onlar geliyorlar şöyle bir laf olsun diye konuşuyoruz. gitme baba, bi daha delilik yapmayacağım, söz.
    - sen deli değilsin kızım.
    - peki hemen gitmen şart mı? hı? daha yeni geldin. daha geleli 50 yıl bile olmadı. acele etmiyor musun biraz? hem biliyorsun, benim senden başka arkadaşım da yok. bak biraz bekle belki beraber gideriz.
    - hoşça kal kızım..

    ve babası ölür..

    akabinde gülseren tanrı ile o meşhur konuşmasını yapar:

    -tanrım seninle biraz konuşmak istiyorum. yalnız türkçe konuşabilir miyiz? üzgünüm ben arapça bilmiyorum da. kürşat dayım senin yalnızca arapça bildiğini düşünüyor. ama sen bizim tanrımızsın ve bütün dilleri bilirsin.

    tanrım ben babamı yanına alışın konusunda konuşmak istiyorum, kızmazsın umarım. çünkü senin bu çeşit konuşmalardan hoşlanmadığını söylüyorlar. ama bu işte biraz aceleci davranmadın mı? babam biraz daha bizimle kalabilirdi bence. ama onu yanına aldığına göre bir bildiğin vardır mutlaka. tanrının neyi niçin yaptığına aklımız ermezmiş bizim, öyle diyorlar.senin adına konuşan ne çok insan var, hiç dikkatini çekti mi? yani çekmiştir mutlaka da…

    tanrım ona iyi bak olur mu? biliyorsun o ticaretten anlamaz. kendisi mutlaka aksini iddia edecektir ama sen yine onu ticari bi işte kullanma. iyi bi memurdur aslında, masa başı bir iş verirsen mutlaka başarılı olacaktır. özür dilerim tanrım, işine karışıyor gibi oluyorum ama. tanrım, o çok iyi bir insandı ve herhalde onu cennetine alacaksın. bu da benim bi daha onu göremeyeceğim anlamına geliyor. çünkü ben deliyim ve cennete giremem herhalde. çok uzattım biliyorum çok uzattım ama hemen bitiriyorum.

    son olarak kendimle ilgili bir şey sormak istiyorum. belki kızıcaksın ama sormak zorundayım.

    tanrım, ben şimdi ne yapıcam?

    --- spoiler ---
888 entry daha
hesabın var mı? giriş yap