2 entry daha
  • gümrük işlemleri içinde en zor en prosedürlü olanıdır. işlem sırasında tek idari belgenin* 1.4.5. nüshaları kullanılır. eğer sözkonusu ürün gümrük işlemleri bitmeden gümrüklü sahadan direkt mahrecine iade edilecekse nispeten daha kolay, eğer çekilme aşamasından sonra iade edilecekse aynıyat şüphesi doğuracağı için çok daha uğraştırıcıdır.

    mahrecine iadenin gerçekleşmesi bir mücbir sebebe bağlı olmalıdır. bu sebep gümrük idaresindeki eşyanın, denetim yetkisindekine sahip olan bir kurum tarafından uygun görülmemesi gibi firmanın kendi isteğine bağlı da olabilir.

    ürünü red hakkı tse'ye ait değildir. çünkü tse sadece olumsuz rapor düzenler. red yetkisi sadece ve sadece gümrük idarelerindedir. ayrıca tse sadece kendi görev ve sorumluluğundaki malların denetimini gerçekleştirir. oysa ki bir kimyevi madde de gümrük kimyagerliği, petrol ürünlerinde tüpraş, tarihi eserlerde müzeler genel müdürlüğü, orman ürünlerinde bölgeden sorumlu orman genel müdürlüğü, gıda ve zirai ürünlerde tarım bakanlığına bağlı ilgili bölge müdürlükleri, edebi eserlerde milli eğitim bakanlığı, harita ürünlerinde harita genel müdürlüğü, deniz haritalarında deniz kuvvetleri komutanlığı ( öşinografi daire komutanlığı bakıyor), olumsuz rapor verme yetkisine sahiptir. otomotiv ürünlerinde türkiye turing kurumunun bile raporu önemlidir.

    eğer mahrecine iade mal sahibi firmanın isteğine bağlı ise sebebi doyurucu bir açıklamayla belgelenmelidir. örneğin ürün bozuksa ki en sık rastlanan iade durumu budur, gümrük iadesi konuyla alakalı ekspertiz raporu talep edebilir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap