1201 entry daha
  • şeriata ve emperyalizme karşı o çağda verdiği savaş takdir edilmeyen lider.
    elimizde bu çağın tüm olanakları var, okuma yazma oranı bu denli yüksek, iletişim bu denli hızlı. üstelik çağımıza göre oldukça aydın ve özgür yetiştirildiğimiz halde, şeriatın adım adım yaklaşmasını ancak seyrediyoruz.
    bize bıraktığı mirası bırakın ilerletmeyi, büyük bir beceriyle geriletmekteyiz. emperyalizmin en büyük oyununa gelmekteyiz.
    yani bop
    1919 da yapamadıkları oyunu en geç 2019 da hayata geçirecek bu güçler.
    mustafa kemal ve savaşı göze alan arkadaşları olmasaydı emparyalistler bunu 1919 da yaşama geçirirlerdi. bu oyun, göz göre göre yüz yıl gecikmeli hayata geçiriliyor. bizler burada mustafa kemal şuydu, mustafa kemal buydu diye konuşuyoruz.
    mustafa kemal her şeyden önce, emperyalizme karşı dönemsel şartlar altında savaşmış bir yürekti.
    ezilen bir ulusa can vermiş taze bir soluk, sıcak bir kandı.
    hindistan' dan ,afganistan' a, pakistan' a, tunus' a, cezayir' e kadar, yok edilmiş, yok olmuş hiçliğin içindeki halkları ayağa kaldırma gücünü aşılayan bir liderdi. sonuçta insandı. hataları elbette olabilir.
    ama oturduğumuz yerden emperyalist güçler tarafından ülkenin değerleri elimizden teker teker alınırken, tüm dünya ülkelerinin kompradorlarına peş keş çekilirken, bankadan iletişime, hatta okulundan marketine kadar dünyanın büyük güçlerine göbekten bağlıyken, mustafa kemal' e saldırmak oldukça ironik görünüyor.
    bizler elimizdeki koruyamazken, o şartlarda savaşan birini eleştirmek ciddi ciddi trajikomik.
    mustafa kemal' i halkın zihninden silmek için önce yapılan, ilkelerinin içini boşatmak oldu. ilkeleri kenara atılıp 1881 de doğdu, 1938 öldü gibi kalıplar haline getirdiler. sonra da bu sağdan soldan ince ve kaba saldırılara dönüştü. insanlar ben kemalistim demekten korkar hale getirilmek istenmekte ve hedef bunu demenin bir suç haline getirilmesidir.
    şunu bir düşünmekte yarar var. 12 mart, 12 eylül hep bu uzun soluklu planın uygulamalarıdır. bir büyük puzzlenin parçalarıdır.
    mustafa kemal resmin bütünü 100 yıl önce görmüştür.
    ne yazık ki bizler tablo tamamlandığı halde görememekteyiz. düşüncesini beğenirsiniz, beğenmezsiniz.
    ancak yaptığı savaşa saygı duyulmalıdır.
    mustafa kemal, 12 eylül çocuklarının acımasızca eleştirisini hakketmediğini düşündüğüm liderdir.
28379 entry daha
hesabın var mı? giriş yap