2 entry daha
  • yapımı en basit hamur işi yemeklerden biridir.

    tarifine gelince
    hamurun hazırlanışı: bir bardak suyu kaba dökün. içine tuz ve un ekleyin. yoğururken hamurun elinize yapışma özelliği kaybolana kadar un ilave edin. bir süre yoğurduktan sonra hamurunuz hazırdır. (yaklaşık 5 dakikanızı alır.)

    iç malzeme
    peynirli semsek: orta yağlı peyniri rendeleyin. rendelenmiş peynire lezzet katması için maydanoz, reyhan ve dere otu ekleyin...
    kıymalı semsek: tereyağını kızdırın. tuz ve doğranmış bir diş sarmısağı katın. 30 saniye çevirip, küçük küçük kestiğiniz soğan, ceviz içi ve biberi ekleyin. 4 dakika sonra kıymayı katın. herşeyi karıştırırken karabiber, kekik, isot, doğranmış maydanozu kafanıza göre ekleştirin. kıymanın suyu çekilip karışımın kokusu misler gibi olunca karışım hazır demektir.

    yapım aşaması
    mandalina büyüklüğünde kopardığınız hamuru tezgahın üstüne koyun. hamurun altına ve üstüne bol miktarda un serpin ki açma işleminde hamur sağa sola yapışmasın.
    oklavayı hamurun üstünde bastırarak ileri geri oynatın. ilk başlarda acemiliğinizden, hamur son derece şekilsiz açılacaktır ama bu hal lezzete mani değildir.
    açtığınız hamurun yarısına malzemeyi yayın, diğer yarısını üstüne kapatın. tırnaklarınızla uç noktalara seri vuruşlar yapın, semseğiniz pişirilmeye hazırdır.

    pişirme şekli: yağda kızartma yöntemi ile de pişirebilirsiniz, teflonda kuru kuru pişirme yöntemi ile de...

    afiyet şeker olsun.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap