• salem massachusetts'in meşhur cadı mahkemeleri salem witch trials'ın gazabına uğramış dede.. dede derim tabii çünkü büyücülükle suçlanarak yakalandığı 1692 yılında tam tamına 81 yaşında.. zengincene bir çiftçi bir de..

    başka birçok suçlanan kişiyle birlikte dedemiz de tutuklanmış ve yargılama sürecine girilmiş.. şahitler yeminler etmişler onun bir büyücü olduğuna.. gelgelelim dedemiz o günlerde pek rastlanmayan bir davranış sergileyerek, bir türlü kendini savunma işine girişmemiş, suçlu ya da suçsuz olduğu konusunda en ufak bir yorum yapmamış ve mahkemeyi de ifrit etmiş anladığımız kadarıyla ve kendini savunmayan kişiyi yargılayamadıkları için de geriye iyi bildikleri tek yol kalmış konuşturmak için (aradan yüzyıllar geçmiş olsa da hala çok tanıdık olan yol.. vazgeçilemeyen.. cadılar gitti, gerisi baki): sıkı bir işkence seansı..

    81'lik dede yere çırılçıplak yatırılmış, üzerine önce tahtalar konmuş, sonra da bunların üstüne taş üstüne taş bindirmeye, adamcağızı ağır ağır ezmeye başlamışlar konuşturmak için.. bu sırada sadece berbat bir su ve berbat bir ekmek verilirmiş işkence görene.. ama işkencenin 2. gününün sonunda adamlar ona konuşması için baskı yapıp dururken corey gene istediklerini vermemiş ve söylediği tek şey "more weight" (daha çok ağırlık) olmuş ki, bu söz gün gelip sevgili iliketrains'imizin "more weight" şarkısını ortaya çıkarmış.. corey de 2 günlük işkenceden sonra üzerine binen ağırlıklara daha fazla dayanamayıp ölmüş zaten..

    işte budur yıllar sonra kitaplara, şarkılara konu olmuş olan bu trajik ölümün kahramanının kısa öyküsü de..
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap