8 entry daha
  • illa da komik ya da duygusal olması gerekmeyen, sırf entrika, abuk sabuk çekişmeler, kıskançlıklar, dedikodular vb. kadın saçmalıklarından da oluşabilen film türü.

    izliyoruz ama zaman zaman çünkü misal kadınlar daha böyle şeyleri yaşamadan yaşamış kadar oluyor, deneyim kazanıyor ki ilerde filmdekiler gibi canavarlarla karşılaştığında sersemlemesin. bir kadın patronu yaptığı bir işi beğenmediğinde sorunun yaptığı işte değil, o gün giydiği gömleğin fazla dekoltesinde olabileceğini bilsin ve "bu hiç olmamış ıyy yıvrenç" lafını bir tokat gibi değil de olağan karşılasın böööyle derin bir sükunet ve alımla*.

    erkekler neden izliyor dersek, onlar da -özellikle okan bayülgen gibi çok fazla kadının arasında büyüyüp kafayı kırmamış olanlar- izlesin ki kadın denen varlığın beyni ne menem bir şeydir, bilişsel fonksiyonları nasıl işler, sokakta hanımefendi mutfakta aşçı yatakta orospu nasıl olabilir, bunun androidiyle insanı nasıl ayırt edilir öğrensin; gerçeğine maruz kalınca aptal aptal bakacağına sigarasını yakmayı ya da tabanları yağlamayı bilsin diye.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap