2 entry daha
  • outkast'ın tüm dünyada tanınmasını sağlayan, 2000 yılında çıkardıkları dördüncü albümleri. bu albümle birlikte outkast, hem artık dünyada tanınan bir grup haline geldi, hem de müzik tarzlarıyla kendilerinden sonra gelen birçok sanatçıya ilham kaynağı oldu. bu zamana kadar hakkında sadece 2 entry yazılmış olması hakaret gibi.

    yine bildiğimiz outkast yaratıcılığını/yenilikçiliğini bu albümde de görüyoruz. hip hop'un dışında diğer birçok tarzda müziği bünyesinde barındırıyor. "en iyi rap albümü"nün yanı sıra, ms. jackson şarkısıyla da "en iyi rap performansı" dallarında grammy ödüllerini kazandılar. başka kazandıkları ödüller de mevcuttur bu albümle. güvenilirliği tartışılır bir liste de olsa, the top 500 tracks of the 2000s'de bir numaraya sahip olan b.o.b (bombs over baghdad) şarkısı da bu muhteşem albümde yer alıyor.

    gasoline dreams ile albüme gaz bir giriş yapılmış. so fresh so clean albümün ilk patlayan single'ı zaten, çok kaliteli bir şarkı, ilginç bir klibi de var. ardından zaten ms. jackson geliyor ki bilmeyeni dövüyorlar, albümün, hatta outkast'ın en güzel şarkısı. klibi de yapılmış en güzel kliplerde rahatlıkla zirveye oynar kanımca. spaghetti junction ve xplosion yine çok güzel ve değişik çalışmalar. we luv these hoes çok eğlenceli. humble mumble kıpır kıpır, zaten erykah badu varsa kötü olamazdı.

    şarkı sayısı çok fazla görünse de, bu aslında outkast'in şarkı aralarındaki geçiş kısımlarına isim vermesinden kaynaklanıyor. tüm albüm şu şekilde:

    1 intro
    2 gasoline dreams (ft. khujo goodie of goodie mob)
    3 i'm cool (interlude)
    4 so fresh, so clean
    5 ms. jackson
    6 snappin' & trappin' (ft. killer mike & j-sweet)
    7 d.f. (interlude)
    8 spaghetti junction
    9 kim & cookie (interlude)
    10 i'll call before i come (ft. gangsta boo & eco)
    11 b.o.b.
    12 xplosion (ft. b-real)
    13 good hair (interlude)
    14 we luv deez hoez (ft. backbone & big gipp of goodie mob)
    15 humble mumble (ft. erykah badu)
    16 drinkin' again (interlude)
    17 ?
    18 red velvet
    19 cruisin' in the atl (interlude)
    20 gangsta shit (ft. slimm calhoun, c-bone & t-mo of goodie mob)
    21 toilet tisha
    22 slum beautiful (featuring cee-lo of goodie mob)
    23 pre-nump (interlude)
    24 stankonia (stanklove) (ft. big rube & sleepy brown)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap