7 entry daha
  • filmle ilgili elimizdeki tek sağlam veri fragman olduğu için haliyle bunun üzerine konuşacağız.

    fragman nedir abicim? nedir ha, size soruyorum? bir filmin en önemli, en ilgi çekici anlarını harmanlayıp o film hakkında insanlara bilgi verme amacı taşıyan kısa görüntüler değil midir? burada insanlar fragman üzerinden eleştiri getirmeyi yanlış buluyorlar ama böyle bir saçmalık olur mu? tabii ki fragman üzerinden eleştiri getireceğim çünkü o fragman bana film hakkında bilgi vermek üzere çekilmiş.

    daha evvel bahsettiğim gibi, bence filmin fragmanı oldukça yavan. espriler ince veya komik değil. filmin sloganı olan "aşk her yerde yazıldığı gibi okunur" güzel değil. burada sözlük yazarlarından aforizmalar başlığını azıcık kurcalasanız çok daha ilginç ve çekici sloganlar çıkarabilirsiniz.

    bu söylediklerimi "bu filme para vermeyin, zamanınıza yazık" falan diyorum gibi anlamayın lütfen. sadece fragmanın benim gibi düz sinema izleyicisinin dahi beklentilerini karşılamadığını söylüyorum. açık söyleyeyim recep ivedik'in fragmanındaki "kapı benim kapım olduğu için bir problem yok" esprisine daha çok gülmüştüm.

    kusura bakmayın ama yukarıda bahsedildiği kadarıyla konu da oldukça klişe. mardinli ağanin amerikalı karısını köye götürmesi falan filan. ben türk sinemasından daha özgün ve yeni hikayeler bekliyorum açıkçası. tarihimizde devrim arabaları'nın konusu gibi bir sürü ilginç konu olduğu halde halen yüz yıllık klişelere, kemal sunal filmlerine özgü esprilere dayalı (ki orada çok daha gerçekçiydi) filmler görmek istemiyorum. bu filmin fragmanına "süper, harika" demek için nasıl gerekçeleriniz olduğunu ise hiç bilemiyorum.

    şimdi istediğiniz kadar kötüleyebilirsiniz.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap