71 entry daha
  • benim bir merağım var. occam'ın usturası gereği, bir hadisenin ilk etapta en basit açıklaması düşünülmez mi? yani bir çoban dağda gezerken bir patlama ile ölüyorsa mayından şüphelenirsin, başına havan topu ya da meteor düştüğünden değil. bu olayda merak ettiğim husus, havan şüphesi ilk neden ortaya çıktı?

    ikinci husus, tsk'nın yaptığı açıklama doğru mudur? yani gerçekten olay yerine en yakın karakollar 8 ve 9 km uzakta mıdır? zira eğer öyleyse, günümüzdeki hiçbir havan topunun atış mesafesi karakollardan o noktayı havanla vuracak kadar uzun değil, zira en modern havan toplarının bile etkili mesafesi max 5-6 km. tsk'nın elindekilerinin ise 1.5-2 km'den uzun olduğunu da sanmıyorum.

    edit:
    çeşitli arkadaşlar çeşitli bilgi verdi. ayakların sağlam olmasından dolayı mayın ihtimali gözardı edilmiş. ayrıca tsk envanterinde 5.7 km mesafeli havan topu varmış ve radikal'deki bir haberde kuş uçuşu 3km olduğu iddia edilmiş. credits go to 9unkaresi81, pseudo junkie, cashkopat.

    edit2:
    kontra bir bilgi de tekosin'den geldi. bazı mayınlar kelebek mayınmış, basınca havaya fırlar ve havada patlarmış. o zaman da ayaklar sağlam kalırmış.
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap