3 entry daha
  • akdeniz kıyısında bir ispanya şehri. geçen sene ntv'de bir belgeselde uydudan çekilmiş sera fotoğraflarını görüp inanamamıştım, bu sene kendimi ispanya'da bulunca gözümle görme fırsatım oldu. denizden içeriye doğru belirli bölgelerde tahminimce 4 5 kilometre devamlı olarak sera var. genel olarak şehrin etrafı da seralarla çevrili. özellikle orada rastladığımız türk dönercesinin söylediğine bakılırsa şehrin futbol takımının(ud almeria) başkanı oranın en zenginlerindenmiş. günde 1050 ton sera domatesi ihracatı yapıldığını falan söylemişti dönerci. cidden çok büyük bir rakam. almeria avrupanın en büyük meyve sebze pazarlarından biri kuşkusuz.

    şehre girdiğinizde sanki çöl üstüne inşa edilmiş hissine kapılıyorsunuz. ama genel olarak rahat bir şehir. çok fazla hostel olmaması dikkatimi çekmişti. ama bizim bulduğumuz hostel çok iyiydi(hostel americano), denizi ise malaga'dan iyi valencia ve alicante tarafından biraz kötü bence.

    şehirde tarihi bir kale var ispanyolca ismini tam hatırlamıyorum(şu an yukarıdaki entry'ye baktım ve alcazaba olduğunu gördüm) ama ben gezip görememiştim, fakat merkezi bir yerde yürüyerek de ulaşabilirsiniz bence. ama giderseniz ana cadde üzerindeki türk dönercisine uğrayıp bilgi alın. çok yardımcı olacağına eminim
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap