2 entry daha
  • bu hükümetin hatta akp'nin başını yiyecek en büyük sebeplerden biri olacaktır.

    akp göreve gelirken vergi konusu üstünde çok durmuş, söylemlerinde de sık sık belirtmişti bu hassasiyetini. kendilerinden önce hem vergi adaletsizliği olduğunu hem de vergilerin tahsil edilemediğini söylüyorlardı. haklılardı da.

    tespit şuydu ve çok da doğruydu; zengin vergi yerine yatırım yaparak hem vergi vermekten kurtuluyor hem kar payı dağıtmaktan. üstüne bir de daha da büyüyor daha da zenginleşiyordu. fakir ise elindeki başını sokabildiği evinin, toplasan 3-5 kelam etmediği telefonunun vergisini ödemekten helak oluyor.

    peki ne değişti?
    hiçbişey dersek yalan söylemiş oluruz. aslında daha da kötüye gitti işler. vergi veren esnafın üzerine gidip (aslında olmayan bir prosedür ile) ''senin beyanın eksik, git artır bunu'' diyerek ama kaçan mükellefi takip etmeyerek, gayrimenkul sahibi insanların sırtlarındaki yükü artırarak, sıkıştıkça hınçlarını petrol ve doğalgazdan çıkararak kendilerinden öncekileri mumla aratır oldular bu hususta. tekstil ve ve beyaz eşyadaki kdv indirimi ise bu yaraya kesinlikle merhem olmadı.

    edit : bakalım kemal unakıtan'ın gidişi bu konuda bir iyileşme sağlayacak mı?
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap