• "ben aslında" öyle geniş bir kavram, öyle yaygın bir kullanımdır ki her yerde karşımıza çıkar, çıktığı zaman da ardından çoğunlukla fantastik bir bilgiyi getireceği kesindir. genellikle dışardan bizim göremediğimiz, sezemediğimiz ama o kimseyle çok alakalı, onu yansıtan bir şeyler söz konusudur. biz nedense bunlardan habersizizdir ve fakat bu şeylerin bilinmesi imaja ve imajın prezentabl oluşuna, söz konusu kimsenin duruşuna sayısız fayda sağlayacağından (ya da sayısız fayda sağlayacağı düşünüldüğünden) saklı kalmamalıdır, o yüzden uygun bir zamanda muhakkak paylaşılır:

    - benim kütüğüm gaziantep'te ama biz aslında rummuşuz, osmanlı'da isyanlar çıktığı zaman ailemizi oraya sürmüşler, onlar da saklanabilmek için din değiştirmiş, babannem sarışındır, çok güzeldir.

    - bizim ailenin burnu kemiklidir çünkü biz aslında hanedan soyundanız, hatta paşa dedem bir seferinde topkapıyı gezerken kanuni sultan süleyman'ın portresi önünde durup ağlamıştı, zor sakinleştirmiştik, allah rahmet eylesin.

    - biz aslında ermeni asıllıyız, benim ismimi red sonja koyacaklarmış sorun yaşarım diye vazgeçmişler reyhan olsun demişler. annemin ismi de aslen yuliya borisova'dır.

    guru'nun evvelce "ben aslında caz dinlerim" başlığında incelemiş olduğu fantastik açıklamalara izin veren bu kavramın bu kadar kısıtlanmasını uygun bulmadığım için genele yaymak, hakkını vermek istedim çünkü ben aslında sosyoloji doktorası yaptım ama okumayı çok sevdiğim için baştan bfa'e geçtim gerçek ismim de esasen arianrhod, benim ailem zamanında galatya'ya yerleşmiş keltlerin soyundan geliyor, büyükannem prensesmiş, büyük büyük dedem druid'miş. hala ogham alfabesiyle yazarlar.

    <disclaimer: tek dikkat etmeniz gereken şey birbirini tanıyan ya da karşılaşması olası iki ayrı gruba iki farklı bilgi vermemeniz. yandan yemiş beyin ile yalan yönetimi hususunda zorluk çekiyorsanız küçük bir not defteri edinin, soran olursa "ben aslında piano'daki kadın gibi 20 yaşıma kadar hiç konuşmadım, bu defter de o zamandan kalma" dersiniz.>
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap