2 entry daha
  • hayatinin son 4 senesinin hatiri sayilir kismini hindistan'da, gerisini de hintlilerle calisarak geciren bir legal alien olarak kahkahalarla izledigim film. bi kere cok sicak ve sevimli bi hikayesi var: amerika'da calistigi firma, isini hindistan'daki bir cagri merkezine outsource edince hindistan'a gidip call center elemanlarini egitmek durumunda kalan todd, ya da hintlilerin deyisiyle "mr. toad", acayip eglenceli bi degisim surecinden geciyor..
    bir de ustune bu ara taze taze kulturlerarasi catisma, anlayis, algi, hindistan'la is yapmanin zorluklari, outsourcing'in kulturel reperkusyonlari filan gibi meselelere biraz kafa yormusken ve yormaya da devam ediyorken, azicik gozunu acabilecek, "hindistan oggghhk cok pis hintliler cok rerorero" cercevesinin azicik disinda dusunebilecek herkese izletmek istedim birden.

    sonuc olarak cok hafif ama gercekliginin altina hic cekinmeden imzami atabilecegim bir hikaye. batidan gelip hindistan'da is yapmak/calismak zorunda kalan batililarin %83'u* karakter gelisimi ve kulturel anlayis olarak aynen bu surecten geciyor cunku.. once steril kalmaya calisiyor, kendi kulturunun kurallariyla yasamaya calisiyor, geriliyor, kiziyor, bir sure sonra bir noktada teslim oluyor ve hindistan'i o noktada anlamaya ve sevmeye basliyor.. (hatta hintli sevgili yapiyor filan..)

    goruldugu uzere sahsi seviyede beni acayip yakalamis bir filmdir, gittim imdb'de de bastim 9 yildizi. (cunku kimseye 10 vermiyorum*)
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap