10 entry daha
  • second-hander'lara aittir. prime-mover sinifindan olmamalarinin acisini prime-mover'lar uzerinden varolarak ancak bunun da ne kadar kucultucu bi sey oldugunu icten ice bilecek kadar en azindan akilli olduklarindan, "aci" cekerler. mutlu degildirler. kendilerini var etme konusunda, kendiliklerinin insasi konusunda korkak, dolayli ve negatif-hirslidirlar. pasif agresiftirler de. ortada dimdik, simsiki, cesur ve saglam bir kimlikleri bulunmadigindan, kendileri ile ilgilenmek yerine, prime-mover'larla ugrasmaya verirler enerjilerini. yaratici degildirler. dogal bir liderlikleri, onculukleri, eyleme gecirme kabiliyetleri yoktur. kendilerine saygisi olan ve herseyden onceye kendini koyabilen insanlari anlayamazlar. yaratici ve deneysel bir usluplari da yoktur, cunku fazla zeki olmadiklari gibi, risk de alamazlar korkulari yuzunden.
    prime-mover'lar kendinden dogup kendine akan bunyelerdir. second-hander larla ihtilaf durumlarinda, apacik sekilde durumun anlamini analiz edip, bunu da kendi yaratici dusunce sureclerine dahil ederler. prime-mover'lar illa ki iyi insanlar degillerdir belki, zayifliklari terorize etmeye meyilli olmak gibi cesitli extentlerde patolojik egilimleri olabilir; ama bunlardan da haz aldiklari icin durum boyledir. bir second-hander'in reklam yapma ve destek toplama ihtiyaci genelde yoktur prime-mover'da. zira prime-mover'lar genelde yalniz bunyeler olduklari icin, tek'lige alisiktirlar. kendileri aramadiklari bir destegi bulduklarinda ise bunu guzellikle karsilarla, ancak olmazsa olmazi degildir. bunun icin, bir second-hander ile ihtilafini kimsenin gormesine gerek yoktur, kimseye herhangi bir seyi gostermek onceligi degildir. insanlarin ne dusundugu ile ilgilenemeyecek kadar alter egosu kiriktir cunku. sunumda kendinden kopya ceken cocugun kulagina, "benden kopya cekerek hazirladigini biliyorum, simdi kursuye cikacak ve benim fikrimi satacaksin, ben olmaya calisacaksin, ustelik aramizdaki iliskiyi de carpitarak yansitacaksin yeri geldiginde, bunu biliyor ve ongoruyorum," diyecek, o cocugu gerim gerim gerecek, sonra haz icinde cirpinmalarini veya sinmesini izleyecek; nihayet cocugun kendinden yapmasini bekledigi "o fikir de durus da bana ait, ustelik yalan soyluyor benimle kurdugu iliski hakkinda" demeyektir.
    cunku hicbir prime-mover'in onceligi kendini insanlara kanitlamak degildir. o cocugun, kendisinin bunu bilip herhangi bi sey yapmamayi terch ettigini gormesi yeterince asagilayicidir prime-mover in gozunde.
    second-hander'lar ayrica kendi basarilari ile degil, prime-mover larin bulunduklari yere attiklari taslardan haz alan diger second-handerlarin alkislariyla basarililik hissini tecrube ederler ancak.
    ortada kendilerine dert edecek bir "kendi" olmadigindan, prime-mover'larin "varligi" hayatlarinin sorunu olur neredeyse.

    ve istisnasiz tum prime mover'lar delidir.

    --arzu'ya selamlar.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap