4 entry daha
  • open relationship kavramıyla pek çok ortak noktası bulunan şey. ancak open relationship'teki olay genelde bir kişiyle tek bir ilişki varken başkalarıyla cinsel, romantik veya flörtsel bazda kısa süreli ilişkilere ses çıkarılmaması anladığım kadarıyla.

    polyamory'de ise bir ilişki halkası var ve bu halka içindeki ilişki veya ilişkilerdeki herkesin birbirini tanıması ve ilişki halkasındaki yerini kabul etmesi lazım. bir kişi halkadaki diğer kişinin ilişki içerisindeki yerini kabul edemiyorsa o iki kişiden biri halkadan ayrılmalı mesela.

    farkı küçük örneklerle anlatmak gerekirse: kız ve erkek bir open relationship yaşıyorlarsa kızın takıldığı (çok ciddi olmayan ilişki yaşadığı) diğer çocukları (a, b, c olsun bunlar) erkek tanımak veya sevmek zorunda değildir; erkeğin takıldığı kızları da (g, h, j olsun bunlar da) kızın tanıması veya sevmesi gerekmez.

    ancak polyamory söz konusu olduğunda kız, erkek ve a,b,c,g,h,j kişilerinin hepsi; ve eğer a,b,c,g,h,j kişilerinin de başka erkek/kız arkadaşları varsa onlar da, aynı ilişkinin içerisine dahil oluyor. bu kişilerin hepsi de birbirini minimal düzeyde de olsa sevmek zorunda oluyor, yoksa topluluk içerisindeki kişiler arasında gerginlik doğuyor ve ilişki ağı kopuyor falan (tecrübe ettiğimden değil tabii; idealimdeki ve genelde anlatılan poliamorik ilişki ağını baz alarak bütün bunlar).
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap