36 entry daha
  • şehircilik ve yaşam standardı bakımından hindistan'dan daha gelişmiştir.
    daha önceki entrylerde yazdığı gibi yüksek aids oranı diye birşey yoktur; aidsli insanların nüfusa oranı binde birdir ki, bu onu dünyadaki en düşük oranlı ülkelerden biri yapar.

    sri lankalılar hintlileri sevmezler ve hintlilerden kat be kat daha görgülü ve moderndirler. hatta hintli zannedilmekten nefret ederler. hatta facebook'ta 'no bitch i ain't indian, i am sri lankan' diye grup bile kurmuşlardır.

    türk vatandaşlarının önceden vize almasına gerek yoktur. ülkeye girişinizde 30 günlük vizeniz pasaportunuza basılır. isterseniz yine hiç kasmadan colombo'daki göçmenlik bürsundan 2 ay daha uzatabilirsiniz.

    başkent colombo bir yana, o kartpostallardaki gibi olan tropikal sahiller için colombo'ya 3 saat uzaklıktaki 'galle' şehri çevresindeki 'hikkaduwa', 'unawatuna', 'mirrisa' adlı sahillere gidin derim.
    ayrıca dünyadaki top 10 sörf noktasından biri olan 'arugam bay'e de gidebilirsiniz. 'trincomalle'de deniz gözlüğü ve şnorkelinizi takıp tropikal mercanları görebilir, balıkları izleyebilirsiniz.

    fil yetimhanesinde fillerin nehir yatağında yıkanmalarını izleyebilir, fillere binebilirsiniz. 'adam's peak' denilen, ademin dünyaya inerken ilk ayak bastığı yer olduğuna inanılan dağa gece 2'de başlayan 4 saat civarı bir tırmanış yapabilirsiniz. 'yala national park'a gidip vahşi hayvanları görmek için safari de yapabilirsiniz. ve tabi ki bol bol budist ve hindu tapınağı ziyareti..

    1 dolar yaklasık 100 sri lanka rupisine denk geliyor. bir büyük su 50 rupi, standard öğle yemegi 100 rupi civari, şehiriçi otobüsler ortalama 9 rupi, gözleme tarzı 'rotti'leri 12 rupi..bu arada, sokakta dahi sigara içmek yasak.

    yalnız, türkiye'deki turist anlayışı nasıl sarışın-mavi gözlü ise sri lanka'daki turist anlayışı beyaz tenli olmak. o yüzden sultanahmet muamelesine, 'tuk tuk'ların tacizlerine karşı hazırlıklı olun.

    yani sizin anlayacağınız gayet gezilesi hatta yaşanası bir ülkedir.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap