8 entry daha
  • annanemin anlattığına göre eskiden denizli'de tükenmez mi, bitmez mi, adı öyle bir şey olan küpler varmış, içine soyulmuş meyvaların kabukları ve su konur, önündeki musluktan da elde edilen içecek alınıp içilimiş, üzerine hep birşeyler eklendiği için de hiç bitmezmiş o sıvı.

    literatür taraması, özellikle 2/3'ünü tamamlamış haldeyseniz, aynen bu küpün kendisidir. bütün dünya akademisyene mi kesti, herkes mi bu konuları çalışmış, o zaman o meşhur popüler kültürün sahibi kim, ben bunları yazıyorum ama ya hoca (bkz: tez danışmanı) yine kes derse, ben bunları böyle yazıyorum ama ya hoca bunları aç derse gibi soruların, en kötüsü de "ya bunla ilgili bir makale daha vardı, öbür alt başlığı (bkz: alt başlık) yazarken unutmayayım, buraya ekleyeyim diyordum, o neydi, neredeydi" gibi soruların sorulduğu, veri analizini -her ne kadar onun da başlangıcında bir denize düşmüşsünüz, bir türlü çıkamıyormuşsunuz gibi bir hava verdiğini bilseniz de-özleten bir araştırma süreci aşamasıdır.

    en cool tarafı sürekli bilimsel yayınları okuyup bilimsel dille yazdığınız için size gelen maillere hızla yazdığınız cevaplar bile son derece bilimsel olur, mis gibi kitap, kütüphane kokar.
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap