262 entry daha
  • şimdi kendi ilanlarda çok ucuz olduğunu iddia eder (ilanını verdiği üründe gerçekten de ucuzdur o ayrı) ve müşteri de internette fiyat bilgisi bulamadığı için pek çok ürününü ucuz sanıp gider ya, haliyle burda da görebileceğiniz gibi "pek bir ucuzluk göremedik" diye geri gelirler. zira, bu geri dönen müşterilerin hayalindeki "pek bi ucuzluk" ölçütü, ürünlerin yarısından fazlasının türkiye piyasasından çok daha ucuza satılmasıdır; diğer bir deyişle mağazaya girince yemyeşil uzanan bir vadi üzerinde bilgisayarlar, lcd ekranların yanından çiçekler dağıtarak geçen kızlar...

    açıkhava ilanında yazmadığı veya haftalık broşürüne koymadığı hiçbir ürün elbette ucuz değildir; ama önemli olan şu: ucuz değil dediğimiz ürünleri (yani mediamarkt'ta satılan ürünlerin yaklaşık yüzde doksanını) o şehirde ondan ucuza satabilen de yoktur.

    hangi noktada saygı duyarsınız bir elektronik firmasına? çok ucuz diye mi, yoksa çok ucuz gibi gösterdikten sonra kazıklamayıp söz verdiğini tutan ve size saygı duyanına mı? ben ikincisini seçiyorum; çünkü masallar dünyası değil türkiye burası. ilkini seçseydim doğubank'a gider paşa paşa faturasız ama en ucuzundan alırdım bu arada.

    başka bir elektronik firmasının aynı ürünü daha ucuza sattığını (fatura ile) belgeleyince farkın iki katını iade etme cesaretini gösteren ve bu sözü istisnasız uygulayan kaç firma var? bir tek mediamarkt. peki, istemediğin ürünü (vakumlu paket olmadığı sürece)15 gün içinde sorgusuz iade alan kaç elektronik firması var? darty var, bir de bunlar var işte.

    bu ülkede dayanıklı tüketim malları için koşulsuz iade yasası hala yok. türkiye'nin ayıbı, ak parti'nin ayıbı; ama bu adamlar avrupa'da edindikleri tüketiciye saygı kültürünü bize de eksik etmiyorlar. bize böyle haklarımızı lütuf olarak sunduran mevcut yasalar utanacak, bu adamlar ise bu olanaklarından gurur duyacak tabii.

    biz de böyle standartlarını ülke yasasının da ötesine taşıyan adamları alkışlayacağız ki yerli elektronikçiler de birgün şapkalarını önüne koyup bize hem fiyat politikasında hem de iade politikasında saygı duymayı öğrensinler!
1633 entry daha
hesabın var mı? giriş yap