15 entry daha
  • bu dönemde askere gidecek arkadaşlar. şunları bilmenizde fayda var: üşüyeceksiniz, yorulacaksınız, ayakta durup bekleyeceksiniz, oturarak bekleyeceksiniz, yatarak bekleyeceksiniz, beklemeye devam edeceksiniz, ne saçma işler için ne çok bekliyorum diye düşüneceksiniz, özleyeceksiniz, isyan edeceksiniz, hasta olacaksınız (evet, hele siz, mutlaka!), "ne saçma işlerle uğraşıyorum" diyeceksiniz, uykusuz kalacaksınız, aç kalacaksınız, susuz kalacaksınız, terli kalacaksınız, ne çok öküz var diyeceksiniz, hakaret işiteceksiniz, etrafımdaki insanları seçebilmek ne güzel şeymiş, sıcak su ne güzel şeymiş, güzel yemek ne güzel şeymiş, gazete, tv, ne güzel şeylermiş, kadınlar ne güzel şeylermiş diyeceksiniz.

    alaturka tuvalet gibi, istisnasız her sabah tıraş olmak gibi, hırsızlık gibi, hiç alışamayacağınızı düşündüğünüz şeylere ne kadar kolay alıştığınızı görüp şaşıracaksınız.

    sabrı öğreneceksiniz, sivil olmanın değerini öğreneceksiniz, zamanın değerini, sevdiklerinizin değerini öğreneceksiniz. hayatın ne kadar kısa olduğunu, 5,5 ay, 12 ay gibi sürelerin insan hayatına oranla ne kadar uzun olduğunu fark edeceksiniz.

    tüm bu saydıklarımı mutlaka yapacaksınız. en fazla bir veya ikisinde yanılmış olabilirim, diğerleri askerliğin ortak paydasıdır.

    sonra bir bakacaksınız, tüm bu sıkıntılara rağmen sayılı günler geçmiş, alt devrelerinizin gelmesine kısa süre kala sözlükte onların yazdıklarını okuyup rahatlamaya, ukalalık yapmaya başlamışsınız.

    muhtemelen askerlik bittikten bir iki hafta sonra da hemen sivil hayata adapte olup, tüm öğrendiklerinizi unutacaksınız.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap