54 entry daha
  • hey gidinin popstar abidin'i ya. hehehe.

    bu popstar dalgasının ilk çıktığı seneydi zahir. hani serkül kan'ın "çolaam diye benimle eğleniyonuz. türlü serseriliklerinize şahitlik ediyorum. çolak diye adam hor görülmez" çıkışıyla prim topladığı, barış kömürcüoğlu'nun sevgilisine duşta şarkı söylediğini açıklayıp gündeme bomba gibi düştüğü (ulan biz "madem beraber duşa girdik, madem halihazırda cıbıldağız, karıyı bir posta daha zangoçlayalım bari" diye ahlaksız kar amaçları güderken elalemin adamı duşta bile romantizm kovalıyor be. "o önünde amansızca sallanaduran zekeriya ile acaba hangi romantizm koçerotti?" diye sormazlar mı adama?), bayhan gürhan'ın baş parmağı ve işaret parmağı arasında konumlanan kuru sümüğünü ufalayaraktan pakistan aksanlı türkçesiyle şarkı söyleyip 75 milyorun sevgilisi olduğu o çılgın dönem. ulan ben de şaka maka bayağı bayağı izliyomuşum haa. sözlükte bir che guevara isyankarlığına oynarken, gele gele vardığımız nokta emrah dinçer protestliği oldu şimdi iyi mi?

    işte bu dostumuz da tarkan benzeri olarak piyasaya çıkmıştı. babamın deyimiyle târkân. (iki a'yı da ince oku abi, türkan der gibi. babamın senelerce her televizyonda görüşünde "şu târkân'a da fena gıcık oluyorum, ilk gördüğüm yerde tokatlayacam" repliğini tekrarlaması bir yana, tarkan'ın kız kardeşiyle bir akrabamızın evlenmesi, neticede hısım olmamız ve nikah sonrasında tarkan'ın koluna girip suratında eşsiz bir mutluluk ifadesiyle fotoğraf çektirmesi de incelenmesi gereken apayrı bi mevzuattır, "nasıl bir baba olmamalıyım ki öz evladım benimle hunharca taşak geçmesin?" soruma da yanıt bulmuştur). türk popstar deyince akla gelen ilk ismin tarkan olması, abidin kardeşimizin de tarkan'a benziyor olması onu yarışmanın galibi yaptı son tahlilde. yarışma bu kadar gündemi meşgul edince, yarışmanın galibi de memleketi estirir diye düşündü herkes haliyle.

    o vakitler de gündemi çok sağlam takip ettiğim söylenemezdi ama bbg karakterleri gibi bu abidin'in de silinip gideceğini tahmin ediyordum ben. bi iki magazin programında görünür, bikaç talk show'a katılır, albüm falan yapar, sonra da silinir gider diye düşünüyordum. silinip gitti, ama bu kadar silineceğine ben de imkan tanımıyordum abi. hani "bu kadar" derken: adamı mesaj tv'nin canlı yayın konuğu olarak gördüm diyorum lan! mesaj tv'nin o kendine has bulanık renkli görüntüsü; programın sunucusu bok rengi takım elbiseli, bir haydar baş müridi olduğu bıyığından sıfatından belli bir asabi amca, konuk olarak katılmış bir laz uşağı türkücü (o da kesin cimilli ibo'dur amına koyim), ve işte o kare: kolsuz siyah tişörtü, deri pantulu ve rocker bilekliğiyle popstar abidin! laz uşağının ve program sunucusunun "şş bağele, hareketlere bağele" bakışları altında oynak ve dahi kıvrak şarkısını icra ediyor garibim. şarkının sözlerine gel:

    alsam seni soksam içime,
    hani öyle sevesim geliyor.
    aşktan yanayım ama gözü karayım.
    bilmem kulağına hoş mu geliyor?

    ulan hala gülüyorum. oğlum sen nabıyon ya? mesaj tv'de, yeşil tahtaya beyaz tebeşiriyle yazarak kur'an dersleri veren bıyıklı kel abiyi görmeye alışmışım ben o ekranda, allaan adını verdim, senin ne işin var orda o dikenli çivili rocker bilekliğiyle ya?

    neyse, kendisinin popstar denen programdan sonra çıkan albümü aşktan yana'nın kapak fotoğrafıyla sizi başbaşa bırakarak entry'yi noktalıyorum:

    http://www.resimland.com/…dia/1445/abidin_resim.jpg (noktalayacam dedim ama dur bak yine durunamadım. sıfatın renge bak. kim çekti, nerede çektiniz abi o fotoğrafı, tavuk döner tezgahının yanında mı çektiniz naptınız? ocağın ateşi gompile sıfadına vurmuş zavallı abdo'nun)
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap