8 entry daha
  • kendisini işini yaparken izlemek, bir sanatçıyı sanatını icra ederken izlemek gibi olan doktor, bilim insanı. kendisini ziyaret etmek için dokuz eylül üniversite hastanesindeki odasına gittiğim bir gün odaya kolu alçılı bir çocuk ve ailesi girdi. ailesi çok endişeli görünüyordu çocuğun, kolu alçıda olan her ailenin olabileceği gibi. çocuk ise tam bir velet, her şeyi kurcalıyor odadaki, haliyle ailesinin yüzünde endişenin yanında bir de utanç ve korku beliriyor. “doktor amca kızıyo bak, yapma!” gibi ebeveyn korkutmaları duymak mümkün, izge günal’ın gözü ise çocukta sürekli. annesi endişe ve bir an önce muayenehaneyi terk etme arzusu ile izge hocaya röngen filminin nasıl olduğunu soruyor, hoca ise “bakamıyorum ki, gözümü bi an ayırsam diğer kolunu da kıracakmış gibi geliyor bana” diye cevap verip gülüyor, sonra çocuğa ismini soruyor, çocuğun cevabı ise spiderman . biraz önceki espriyle bir nebze rahatlamış olan annesi bu kez utanç ve kızgınlıkla atılıp çocuğun adını söylüyor, izge günal tamam, bakalım röntgen filmine diyip, bilgisayarının klavyesini tuşlamadan önce çocuğa resim yapması için bir kağıt ve bir kalem uzatıyor. sonra ki diyaloglar ise şu şekilde;
    izge günal: hmm burada o isme ait bir röntgen filmi görünmüyor!
    anne: daha gelmemiş mi?
    izge günal: çekileli baya zaman oldu gelmesi lazımdı bi problem mi var ki… (çocuğa dönerek)hmm, adın neydi senin?
    çocuk: spiderman dedim ya!
    izge günal: bakalım,(klavyesini tuşluyor) a evet, işte burada spiderman yazınca çıktı,
    (herkes gülüyor, çok sevinen çocuğun da ilgisi artık izge günal’da)
    anne: durumu nasıl?
    izge günal: şimdi bu kırık(eline bir kâğıt alıp yırtarak parçalıyor, anne çok korkmuş gözlerle izliyor) işte böyle değil. (herkes tekrar gülüyor, izge hoca başka bir kâğıdı alıp buruşturuyor) bu yaştaki çocukların kemikleri bize göre daha esnek olduğu için kırılmalar buruşturduğum kağıttaki gibi olur, korkacak bir şey yoktur, hatta siz köyde yaşıyor olsaydınız muhtemelen çocuğu doktora filan getirmeyecektiniz, o kendiliğinden iyi olacaktı, ama şimdi biz müdahale ettik, dolayısıyla artık o alçıya bir süre katlanmanız gerekiyor hepinizin. (anne çok rahatlamış şekilde gülüyor) geçmiş olsun.
    daha sonra izge hoca çocuğun çizdiği resimleri kontrol edip, çocukla şakalaşıp aileyi yolcu ediyor.
    böyle bir doktoru hastalarından, bilim insanını (sadece türkiye’nin değil dünyanın en çok saygı duyulan ortopedistlerinden birisi) öğrencilerden ve bilimden kopartmaya yeltenen emin alıcı ya şükranlarımı sunarım.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap