8 entry daha
  • herkesin bildiği roaccutane adlı ilacın aynı etkinliğe sahip eşdeğeri. hakkında yanlış bilinenlere gelince :

    - öncelikle roaccutane reçetelenmiş her kişi zoretanin de kullanabilir çünkü birebir aynısıdır. aralarındaki fark sadece ilacın üretiminde kullanılan etken maddeden değil ancak ve ancak yan maddeler sebebiyle olabilir. ilaçlar arasındaki etkinlik farkı hakkındaki görüşler tamamen psikolojiktir (bkz: plasebo etkisi)

    - yan etkileri arasında en sık görüleni dudak kuruluğudur ama aslında bu kişinin hoşuna bile gidebilir çünkü ilaç gerçekten işe yarıyor demektir. kullanacağınız bir kaç nemlendirici ile bu sorun tamamen giderilmese de minimize edilebilir yine de dermatoloğunuzun önereceği bir dudak kremi kullanmakta fayda var (decubal dudak balmı gibi eczanelerde satılan daha yoğun nemlendiriciler niveanın ruj tipindeki nemlendiricilerine göre daha etkili olacaktır)

    - yaz aylarında kullanılmaması gibi bazı görüşler vardır. evet ilaç cilti kuruttuğu için üzerine bir de güneş eklenince pek hoş olamayabilir ama bırakın karadenizi antalya sahillerinde bile doğru dürüst bir koruyucu krem ile istediğiniz gibi gezip dolaşabilirsiniz. burada güneşten kasıt eda taşpınar olucam ben zenci olucam ben deyip saatlerce güneş altında yatmamak ki bu aslında ilacı kullanmasanız dahi pek önerilmez

    - eşdeğer olduğu için daha ucuzdur.

    işte böyle bir ilaç aslında zoretanin
    kullanmanızı engelleyecek herhangi bir hastalığınız yoksa 6 ay sonunda tamamen yeni bir cilde kavuşursunuz.

    geçmiş olsun :)
306 entry daha
hesabın var mı? giriş yap