3 entry daha
  • ilk gün yurtta yöresel olarak farklı kimliklere bürünseler de klasik olarak aynı karakterde öğrenciler bulunur. kısa bir inceleme yapalım ilk gün görülebilecek tipler hakkında.

    1- eski kafalı salak şakacılar : bu arkadaşlar genelde kokuşmuş klasik yurt şakalarında takılı kalmışlardır. atasözü olarak karşılıkları kırık plaktır. mütemadiyen yeni gelen cikleri salak şakaları ile kafalamaya çalışırlar. misal; o yatağı mühürletmezsen yatamazsın en bayık kekleme yöntemleridir. gereksizdirler.

    2- camiadan dayı statüsü alanlar : bunlar okulun siyasi eğilimine göre değişkenlik gösterir. yurttaki ilk gün odada bitip okulun siyasi yapılanması hakkında konferans[[gözdağı]] verir. daha sonra envai çeşit siyasi yayınla karşınıza çıkarlar. yurt hayatını zindan etmeye yemin etmişlerdir.

    3- sevgi pıtırcıkları: bunlarla genelde aynı odada kalıyorsanız karşılaşabilirsiniz. her şeye yardım etmek için çırpınırlar. genelde 2.sınıfa yeni geçmişlerdir ve eve çıkacak kimseleri olmadığından yeni gelenlerden biri ile eve çıkabilir miyim acaba düşüncesindedirler. kısmen de olsa çıkarcıdırlar.

    4- racon insanları: bunlar tüm gün yurdun girişinde oturup yeni gelenlere bakıp gülerler. kendilerinden yardım istendiğinde gayet cool bir şekilde sen nerden düştün buraya sorusunu sorarlar[[sanki kerhaneye düştük pezevenge bak]]. cevabı dinlemezler. okul ve şehir hakkında ahkam kesmeye başlarlar. sanırsın kurdu olmuşlar her bokun. halbuse ilerleyen günlerde aslında yurdun zavallı kontenjanında olduklarını keşfeder ve etkilerinin yalnızca yeni gelen cikler üzerinde olduğunu anlarsınız. tıynetsizdirler.

    5- yöresel elemanlar : bunlar genelde ilk gün yurda bavulları dolu bir şekilde gelirler. çoğunluğu güneyden/akdenizden bir yerdendirler[[adana, hatay, mersin]] bavullarında iki takım kıyafet ya vardır ya yoktur bavulun devamı yöresel yiyeceklerle doludur ve sıcakkanlı olmalarından mütevellit getirdikleri her şeyden size ikram ederler. ilk kankalıklar bu elemanlarla yaşanır. lazımdırlar.

    6- neden geldim buraya havasındakiler: kimseyle konuşmazlar. hallerinden şikayetçidirler. zaman zaman tebessüm ettikleri görülse de sıklıkla suratsız gezerler. yurttaki tüm manyaklıkların altından bunlar çıkar. zaman zaman işe yararlar.

    7- olayın tüm piçliğini çözmüşler: bu gruptakiler feleğin çemberinden geçmişler olarak tanımlanabilir. sizi severlerse tüm işlerinizi nasıl çözebileceğiniz konusunda yardımcı olurlar. büyük ihtimalle son sınıf öğrencisidirler. babacan tavırlar sergilerler, koruyucudurlar. uzun zamandır okulda ve şehirde bulunmanın getirdiği avantajları vardır. herkesi tanırlar. daha önce eve çıkıp anlaşamayıp yurda geri dönmüşlerdir. yurtta en gerekli elemanlardır.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap