• bahçelievler'deki küçük kulübeyi, turizm-otelcilik'teki 1 seneyi ve mmf'in ilk yıllarındaki tozlu yolları bilen birisi olarak yine de katettiği yol fena sayılmaz. mükemmel değil vasat. dur bakayım, bir not vereyim 100 üzerinden : 53... evet bu not yeterlidir bölümün geneli için.

    bünyesinde emine uçmuş ve muzaffer kadıoğlu'nu barındırdıkça bir arpa boyu yol alamayacak; makina mühendisliğinin hakimiyetinden sıyrılamadıkça öğrencilerine işletme vizyonu veremeyecek olan bölüm. bu bölümdeki dersler içerisinden emin olun 15 tane dersi rahatlıkla eleyebilirim ve bu derslerin olmayışı öğrencilerin gelişmesi/yetişmesi/öğrenimi bakımından zerre kadar zarar yapmaz. tam tersine ders yükleri hafifler, bölümün esas derslerine olan dikkatleri toplanır. eskiden yöneylem araştırma ve sistem simulasyonu derslerine koray gürbüz hoca girerdi ve bu dersler en iyi o dönem anlatılmıştır. demet'in asistanlık zamanlarındaki durumunu hatırladıkça bu zor derslerin altından nasıl kalktığını merak ediyorum doğrusu.

    daha 1. sınıfta olasılık dersini emine uçmuş'un veriyor olması ben de şu an errör etkisi yarattı. emine hoca'nın bize istatistik anlattığı dönemi de bilirim. mod ve medyan gibi basit kavramları dahi öğretmeyen emine hoca'mız sayesinde 3. sınıf dersi olan üretim planlama'da basit bir dizinin medyanını (sınıfça) bulamamış ve ramazan hoca'nın suratında sert bir ifade bırakmıştık. hey gidi emine hoca. onunla ilgili olarak sadece bizim dönemin (1998-2002) yaşadıklarını sözlüğe aktarsam istatistik delisi olurdum.

    aldığımız yarım makine mühendisliği öğretilerinin hiçbirini mühendislik yaşantımda kullanmadım. görüştüğüm sınıf arkadaşlarımın da hiçbirisi kullanmadı. kullanmazlar da... "sizi kandırmasınlar" zihniyetiyle verilen ve zoraki olarak önümüze yığılan bu dersler öğretim hayatını işkenceye döndürmekten başka hiçbir işe yaramamaktadır. acaba bu konuda hiç feedback almışlar mı? mezunlarından kaçı termodinamik bilgisi sebebiyle bir yerlere gelmiş? kaçı adyabatik ortamda sıcaklık falan hesaplamış? acaba kaç tanesinin önüne kandırıkçı teknikerler hatalı planlar uzatmış? ya bi gidin allasen. "sizi kandırmasınlar, bu konularda bilginiz olsun" denilen derslerden millet 3 sene kalıyor, okul uzatıyor. mümkün olduğunca emine uçmuş, muzaffer kadıoğlu ve makina mühendisliği baskısından kurtulması gereken bölümdür. muzaffer kadıoğlu'ndan kurtulması gerekir demiş miydim !!.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap