5 entry daha
  • eşşek ölüsü gibi bir maxi cosi'yle bir sene kadar işkence çektikten sonra havadan hafif bir maclaren almıştık. yok böyle bir rahatlık. üç senedir kullanıyoruz. diyelim ki kızım içinde uyudu ve merdivenden çıkmak gerekiyor. puseti kızımın rahatını bozmadan tuttuğum gibi kaldırıyorum ve merdivenden öyle çıkabiliyorum (gerçi bende deli kuvveti vardır ama puset gerçekten hafif).

    puseti üç yıldır milyon kere katlayıp açtığımdan diyebilirim ki, şu parmak biçme meselesinin nasıl olacağını hiç anlayamadım. belki çocuğun puseti bir kenarından tuttuğunu fark edemeyen birisinin katlamasıyla olmuştur. çünkü bir çocuğun kendi kendine katlayabileceği yapıda da değil alet.

    şundan eminim ki markası maclaren olsun olmasın katlanan bir puseti kapatırken çocuğun eli olmaması gereken bir yerdeyse mutlaka ciddi zarar görür. katlanan pusetlerin katlanma amacı, arabanın bagajında ya da evde olabildiğince az yer kaplaması. katlandığında neredeyse sopa boyutuna gelecek kadar sıkışıyor bunlar. yani şılak diye sertçe kapatıyorsunuz ve parçaları arasında herhangi bir boşluk kalmıyor. eyfel kulesi'ni bu yöntemle katlıyor olsak toronto kulesi'ne dönüşür, o kadar verimli. pusetin iskeleti bu sırada araya ne girse ezebilir, kırabilir, kesebilir. iyi de çocuklu ailelerin bu konularda zaten hep dikkatli olması gerekiyor, anne baba dikkatsizse, çocuk da olması gerektiği gibi maceracıysa zaten her şey tehlike. cereyandan kapı çarpar eli sıkışır, yeni paspaslanmış yerde koşar kayıp başını kanatır, makas geçirir eline kendini sünnet etmeye çalışır (yapanın adı bende saklı).

    daha da önemlisi, puset çocuk üzerinde otururken kendi kendine katlanıp mı parmak kesmiş? böyle bir durum yok. bu mantıkla annesi fırının kapağını kapatırken çocuğun eli sıkışıp parmağı kırılsa bundan arçelik mi sorumlu tutulacak?

    edit: öğrendiğime göre şimdiye kadar gerçekleşen on iki kazanın bir kısmında çocuk gitmiş elini katlanan pusetin içine sokmuş (anne - baba olmanın anlamını hatırlayalım), diğerlerinde anne ve babalar çocuk pusetin içinde otururken katlamaya çalışmışlar (beyin sahibi olmanın anlamını hatırlayalım). ama aptal uygarlığımızda her şey moronlara göre düzenlenmek zorunda: bu on iki kişi, kediyi mikrodalga fırında kurutma düzeyinde salak olduğu için maclaren bir milyon pusetini geri çağırmak zorunda kalıyor. kendi firmammış gibi içime oturdu.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap