27 entry daha
  • telefonda sesi duyulan "baba", muhtemelen engin günaydın'ın akranı oyuncu arkadaşlarından biri. kim olduğunu bulamadım ama sesi genç duruyor. < özel edit: ses settar tanrıöven'e ait> ayrıca bi sahnede settar tanrıöven araba içinde yayılmış radyo dinlerken radyodan gelen tok dj sesi olgun şimşek'e aitmiş.

    bu arada önceki yazıda coenler bahsi geçmiş. bu bahsin boşa geçmediğini, muhtemelen ileride de çokça geçeceğini belirtmek ve gelecekte olası bir "hakkında coenle ilgili bi şey yazmayana madalya veriyorlarmış" tarzı ironi entrysine tampon yapmak amacıyla filmin coen sineması bağlantılarını 4 madde yazalım.

    --- spoiler ---

    - çetrefilli bir plan yapan sıradan adam (mevcut)

    - neredeyse tamamen sorunlu ve hafif ebleh olan karakterler (fazlasıyla mevcut)

    - planın asla kusursuz gitmeyişi, hatta olayların iyice sarpa sarması (mevcut, fakat coen filmlerindeki kadar ileri gitmiyor)

    - birbirlerini anlamadan, ayrı ayrı nedenlerle -aslında nedensiz yere- birbirlerinden korkan insanlar (kusursuz şekilde mevcut, bu nedenle film en çok da blood simple'ın akrabası sayılır)

    --- spoiler ---

    extra: martin edilen "hakkaten" nidaları eşliğinde hatırlattı, coen filmlerinin hemen hepsinde bulunan, filmlere yerellik ve derinlik katan değişik -genellikle güneye ait- aksanların muadili de halis muhlis iç anadolu şivesi olarak yer alıyor filmde.
590 entry daha
hesabın var mı? giriş yap