9 entry daha
  • paulo coelho'nun celal uster'in ceviriyle adeta tecavuz ettigi kitabi. bazi cumleler feci derece de anlamsizlasmis. sadece bir kac cumlenin altini cizdigimi hatirliyorum. ya da celal uster basarili bir ceviri yapmasina karsi paulo kariyerini sonlandirmak istiyor da olabilir lakin bunun payinin daha kucuk oldugunu ve bu ceviriyi aysegul hatay'in yapmasi haline kitabin daha iyi olabilcegini dusunmekteyim.

    kitabin bir diger eksisi de diger paulo coelho kitaplarinda oldugu gibi can yayinlarindan cikmasi. o kapak tasarimi lutfen degistirsinler artik. hicbir zaman olmayan hiza kavramlarini bile gormezlikten gelebilirim boyle bir sey olursa.

    okunmayacak kadar da kotu bir kitap da degil. lakin; bazi bolumler - igor'un yani baskarakterin oldurecegi kisilerden sayfalar, bolumler boyu abuk bir sekilde betimlenmesi- gayet sıkıcı olmus. ve cinayetlerden sonra bu bolumler hicbir sekilde, hicbir seyle bagdasmiyor. sanirim sunu da eklmemem lazim igor bir seri katil. bunu onu terk eden eski karisinin yani ewa'nin dikkatini cekmek ve geri donmesini saglamak icin yapiyor. bir dunyayi yok etme misyonunu ustlenmis. bunu da cannes film festivali'nde gerceklestiriyor.

    her seye ragmen kitabin tatmin edici bir finali oldugunu dusunuyorum.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap