8 entry daha
  • her anlamda çene yoran bir operasyondur.
    bilen her hastanın hikayesi farklıdır. askerlik gibi bir durumdur anlayacağınız: nazlıysanız daralabilirsiniz, dirayetliyseniz hafif atlatırsınız; hatta ameliyat günlerinde dikkat ederseniz hiç bir sorunla karşı karşıya kalmayabilirsiniz de...
    bu ameliyat diş doktorunuza, diş eti uzmanı başka bir doktorun eşlik etmesiyle gerçekleşir.
    olacaklara tavsiyem, ağız içini 4 kısımda değerlendirerek işlem gören uzmanlarla çalışmalarıdır. sağ üst, sağ alt, sol üst ve sol alt bölgelerin ikisinin, üçünün ya da dördünün aynı seansta neşterlenmesi şart değildir. her halükarda doktorunuz sizin dayanıklılığınıza göre "girmişken üst tarafı komple bir halledelim!" de diyebilir. ama olağanüstü bir aciliyet yoksa, bir hafta on gün aralıklarla operasyonların sürdürülmesi daha sancısız ve doğal yaşamın sürdürülebilirliğine daha az sorun çıkartan bir yöntem olacaktır...
    her bir bölgenin ameliyatı ortalama 30-40 dakika sürer. işlem sırasında acı/sızı olmasa da baş ağrısı ya da çene bitkinliği bezdirici olabilir, o kadar.
    operasyon bitiminde bölgeye yanak üstünden buz presi yapmak, olası şişkinliği engelleyeceğinden çok önemlidir. yine ağrı kesici bir iğne ve doktorun vereceği diğer ağrı kesici, antibiyotik ve gargara ilaçlarla geçirilecek ilk gün, hasta için hafif çakır keyif, fakat ızdırapsız bitecektir. özellikle ilk günlerin beslenme koşulları, yani sıvı gıda ağırlıklı ve ağızdaki rötuşlu alanı hırpalamayan seçenekler gözardı edilmezse kaygılı dakikalar yerini kolaylıkla olağan akışa bırakacaktır.
    hiç bir diş eti ameliyatı hafife alınacak bir operasyon değildir elbette... neticede ağız içinde çok ciddi bir çalışma, sonuca yönelik sert bir müdahale söz konusudur... hastanın hayatı boyunca unutamayacağı bir deneyimin ta kendisidir.
    yaşayan bilir, yaşamayan çok da merak etmesin diyerek entry'me son vermek istiyorum.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap