8 entry daha
  • inanılmaz bir gelişim gösteren oyuncu.

    hani türkiyede herkes gelişim gelişim der durur ya. işte türkiye'de olmayan bir şey. yabancı film gibi izliyorum adamın her maç üstüne koymasını. sadece o değil ki, ondan önce orada oynayan oyuncuların hepsi geçerli.

    sonra türkiyede alt yapı, genç oyuncular der dururlar. kardeşim senin oyuncun oynatıldığında song gibi gelişim gösterebiliyor mu? hayır. serdar özkan, burak yılmaz, ibrahim akın. tonla böyle adam var.

    şimdi gelişim göstermeyen adamda mı ısrar edilsin yani?

    song'a dönecek olursak...

    2 kısımda inceleyebiliriz gelişimini.

    birincisi bireysel gelişimi. fizik gücü daha iyi, vücudunu kullanmayı öğrendi, ne zaman hamle yapacağını öğrendi. ne zaman risk alacağını ne zaman almayacağını öğrendi vs...

    ikinci kısımda ise taktiksel değişim var. arsenal geçtiğimiz sezonlarda 4-4-2 düzeniyle oynamaktaydı. orta göbekte fabregas'ın partnerleri gilberto silva, mathieu flamini, denilson gibi oyuncular olurdu. onlar daha savunmaya dönük oynar ve fabregas'a hücumda hareket alanı, serbestiyet verirlerdi. ancak bu sisteme kesinlikle diamond 4-4-2 diyemezdik. yine belli bir hat üzerinde olurlardı orta saha oyuncuları.

    bu sene wenger taktiğini değiştirdi ve 4-3-3'e döndü. arsenal'in oynamakta olduğu varyasyonu ise 4-1-2-2-1. yani song savunmanın önündeki bölgeyi kapatmakla görevli. yani geçtiğimiz sezon tek hat üzerinde ortasahada ve çatışmanın göbeğinde iken bu sene biraz daha arkada ve ortasaha defans bütünleşmesini sağlamakla görevli. direkt aksiyon alanının içinde değil. daha kolay pas yapabiliyor daha geniş bir alanda oynadığı için.

    aslında tüm bu bahsettiğim detaylar kendi adıma arsenal'i neden sevdiğimi ortaya koyuyor. çünkü yapılanları anlamlandırabiliyorum, bir mantık çerçevesine oturtabiliyorum. 4-3-3'ün neden gerekli olduğunu kendimce açıklayabiliyorum. song'un orta göbeğin arkasındaki süpürücü olmasının hangi düşüncenin ürünü olduğunu çözümleyebiliyorum.

    sonra türkiye'ye dönüyorum. yine hiç bir şey anlamıyorum.

    neyse efendim.

    song'daki gelişime dikkat ediniz. zaten hayvani bir fiziği vardı, oyun aklını da geliştirince gitgide önemli bir oyuncu haline geldi. bugün artık song'un yeri arsenal'in eksik bölgelerinden biri değil. bunu hissettirmesi zaten çok çok önemli bir mesafe kaydettiğinin kanıtı.
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap