160 entry daha
  • 23.12'de 3,5 inc lik harici harddisk sipariş ettim bunun internet şeysinden. kampanyalı üründü. topkapı'da ki mağazasından gönderilecek görünüyordu. kutulanması falan 2 gün sürdü. sonra da kargoya verilmesini bekledim falan sonunda 28.12'de elime ulaşabildi. (kampanyalı ürünlerde teslim süresi 10 gün muhabbeti vs.)

    şimdi bizim ürün 3,5 inc. kutusu da bundan birazcık daha büyük işte. lakin arkadaşlar ürünün olduğu kutuyu nerden baksan 4-5 katı büyüklükte başka bir kutuya, herhangi koruyucu bir madde olmadan koymuşlar, gözlerine siyah bant çekip göndermişler. hddyi test ettiğimde anormal bir ses ve titreşim farkettim. bunun üzerine bostancı mağazasına götürdüm. ben ürünü kontrol amaçlı servise almalarını beklerken adamlar kontrol edip yaklaşık 10 dk içerisinde bana birebir değişim yaptılar. garibime gitti, hoşuma da gitti açıkçası. alışmışız teknik servis hizmeti ile kan kusturan firmalara 10 dkde işimi halledip çıkınca sevindirik oldum.

    neyse işte yani böyle tezatlara imza atabilen bir tekno-markettir kendileri.

    edit 1 / 13.01.2010 : yukarıda belirttiğim hdd 2 gün sonra tekrar bozuldu. 80 gb veri kopyalamıştım zor kurtardım. aldığım ürün tam olarak şu ; seagate 3,5 inc 1,5 tb expansion ext. harddisk. hani almayı düşünenler olursa diye ifşa etmek istedim. işin vatan boyutuna gelirsek; 08.01'de aleti götürdüm ve yaklaşık 15-20 dk de tekrar birebir değişim yaptım. 3ncü olarak aynı ürünü alıyorum tekrar bozulursa yakın fiyatlı başka bir marka alacağım. tabi bu ürünü kampanyalı olarak aldığım için aynı fiyata* aynı kapasiteyi alamayacağım büyük ihtimalle...

    edit 2 / 03.05.2010 : yaklaşık 4 ay sonra 3ncü harddisk im de bozuldu. bu hafta içinde vatana götürüp wd marka bir harddisk isteyecem. bi daha kesseler seagate in harici harddisklerini kullanmam. bakalım vatandan ne sonuç çıkacak.

    edit 3 / 22.05.2010 : bir önceki editte belirttiğim üzere vatana verdim aleti. 1 hafta içerisinde servise gönderdiler ve bana ürünümü geri teslim ettiler. lakin ürünü vatana verirken iadeyi alan arkadaş eğer seagate ürünü birebir değiştirir ve yenisini gönderirse biz burdan size yaklaşık fiyatlı istediğiniz bir ürünü verebiliriz demişti. ürün geldikten sonra vatandakiler yok stoklara alamayız, yok 30 günden sonra biz sadece yetkili servise göndermeye aracı oluyoruz gibisinden yan çizme yaptı. allahtan seagate akıllanmış da bana aynı model harddisk göndermedi yerine
    yine 1,5 tb'lik freeagent model bir hdd gönderdi. seagate sonunda expansion rezaletinin farkına vardı sanırsam.

    edit 4 / 08.06.2010 : ya ağzımı bozacam artık. seagate in yetkili servisi müşteri mağdur olmasın diye expansion modeli yerine freeagent yolluyor bi şekilde toparlamaya çalışıyor ama mal sakat olduktan sonra ne yazar arkadaş. ağzını yüzünü şeettimin 1,5 tb'lik freeagent ı da 1 hafta sonra kafa atmaya başladı. tık tık tık. sikicem tıkını mıkını ya. beta tester gibi oldum lan her hafta bi hdd'yi test edip "bu bozuk abi" diye geri gönderiyorum. 4 mü oldu 5 mi oldu kaçıncı oldu takip bile edemiyorum artık yau. neyse bu sefer vatana gidip iade isteyecem. çek mi veriyolar ne veriyolarsa versinler de gidip wd alayım. bu ne ya. alalalaa..

    edit 5 / 10.07.2010 : eveet. yeni bir edit programında daha beraberiz sayın okuyucular. şimdi en son bölümde bana gönderilen freeagent da bozulunca benim vatana gidip tekrar servise göndermem işlenmişti. vatana hdd yi verirken üstüne basa basa iade kararı istediğimi, 4-5 kere cihaz değiştirdiğimi, bir daha seagate hdd istemediğimi ve iade kararı çıkarsa mağazadan başka bir cihaz alacağımı belirttim. yetinmedim seagate türkiye distribütörü datagate firması ile de irtibata geçtim ve aynı durumu onlara da aktarıp iade kararını beklemeye başladım. artık kimin başının altından çıktıysa bana yine bi freeagent geldi. neyse uzatmayacam. vatanda teknik servis yetkilisi ile bir şekilde görüşerek değişim yaptırmayı başardım. gittim aynı gün western digital 1.5 tb elements hard drive aldım. (bkz si hazır. bozulursa burdan devam edecez) artık sigeytnen migeytnen işim olmaa agidiş. alcen ford olcen lord.

    son.

    (bkz: seagate 1.5 tb expansion external drive)
1811 entry daha
hesabın var mı? giriş yap