• bir kısmı için;

    hasta can derdinde iken, hastaya kaygılanmaktan başka hiç bir numarası olmayan; acil serviste ve özellile çocuk polikliniklerinde sürekli ayak altında dolanıp sorun çıkaran güruh.

    bunlar en kuzu kuzu duruşlarını ameliyathanenin önünde beklerken kesilirler. çünkü işin içine 'bıçak' girdi mi, hastalık "çok ciddi, ameliyata aldılar" seviyesindedir.

    ama çocuk doktoruna gelince hasta yakını "bizim köyde bir kocakarı var, boku kaynatıp içsin geçer deyo" moduna geçer. bu, bıçaksız diğer doktorlara da tatbik edilir.

    doktor asık yüzlüdür, doktor yeterince ilgilenmemiştir, doktor soruya az cevap vermiştir, doktor hastalıktan anlamamıştır (oha!), doktor insan değildir köledir, doktor günde 70 küsür hastaya bakarken en çok zamanı bunların hastasına ayırmalıdır...

    ama önce muayenhaneye gitti ise.. para bayıldığı için.. offf...ne mükemmel doktor ne harika baktı ne güzel güldü bize... o sebeple çoğu doktor bilir ki; hasta, devlet hastanesinde çalışan doktora köle gibi bakarken, para bayıldığı doktora adeta tapar.

    hasta yakınını o yüzden refakatte tek kişi ile sınırlı tutarlar. bunları üçü dördü birden bütün gün çekilmez lan.

    not: iş bu yazılanlar hasta yakınlarının tamamını kapsamamaktadır. çok iyileri de vardır, hatta iyileri çok çok daha fazladır.

    (bkz: hasta yakını terörü)
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap