275 entry daha
  • daha önce #16960885 no.lu entryde yazdığım kuralda ufak bir değişiklik oldu, yeni hali aşağıdadır:

    · yazarların yazarlara küfür/hakaret etmeleri halinde:
    -eğer entry vasıtasıyla olmuşsa, bizzat hakarete uğrayan yazar şikayet etmedikçe gg gerekçesiyle ilgili entry silinmiyor. bu nedenle bir yazarın diğer bir yazara küfür veya hakaretine denk gelirseniz lütfen ispiyonlamayın. kendisi dilerse ispiyonlasın. belki görmemiştir diyerek insaniyet namına kendisine mesaj gönderebilirsiniz tabi ki.

    -uçurulmuş, kayıp veya çaylak olan yazarlara yönelik küfür veya hakaretlerde de, yazarın öncelikle ekşi sözlük yönetimiyle iletişime geçeceği konusunda sahip olduğumuz derin inanç nedeniyle ilgili kişinin şikayeti aranmaktadır.

    -eğer sözlük içi mesaj vasıtasıyla olmuşsa, ekşi sözlük hiçbir şekilde sürece dahil olmuyor. bu nedenle hakaret eden yazara bir yaptırım da uygulanmıyor ancak hakaretin muhatabı ilgili mesajı arşivleyerek(ansızın silinmemesi açısından) yasal mercilere başvurduğu takdirde, bu mercilerin talebi üzerine hakaret eden şahsın elimizdeki verileri iletiliyor. bu vesileyle size hakaret eden kişiden tazminat talep edebileceğinizi ve ilgili kişi hakkında suç duyurusunda bulunabileceğinizi hatırlatmak isterim.

    · suç unsuru içeren içeriğin entry silinmeden önce veya sonra entryden çıkarılması veya yazarınca entrynin tamamen silinmiş olması bu eyleme ilişkin bir yaptırım uygulanmasını engellemeyecek olmakla birlikte, bu sebeple silinen her entry sahibine yaptırım uygulanacağı gibi bir kural bulunmamaktadır.

    · yazarlara uygulanacak yaptırımlar moderasyon tarafından kararlaştırılmakta ve uygulanmaktadır. praetorların sürece hukuka aykırılığın tespiti dışında etkileri veya katılımları bulunmamaktadır.
646 entry daha
hesabın var mı? giriş yap