5 entry daha
  • anne ve babaların uzerinde ciddi ciddi calısmasını gerektiren olusum, zira cocuk yetistirmek son derece onemli 7/24 tatili olmayan zevkli bir is.

    efendim aslında evde de bir cogumuzun uyguladıgı bir metod; bebek dogduktan itibaren onu kucuk bir insan olarak kabul edip konusmayı ve bireysel ozgurluklerine saygı duymayı temel alıyor ana hatlarıyla.

    0-3 yas doneminde bebege bes duyusuna hitap eden bir yaklasımla davranmamızı ogutluyor. oyuncak seciminden tutun da beslenmesine, uyku duzenini olusturmadan tutun da guvenligine kadar.

    asıl is 2 yas doneminde ortaya cıkıyor. iki yas sendromunda size bu metod muthis yardımcı oluyor, bizzat denenmistir tarafımdan. bu asamada kresle (eger bebek krese gidiyorsa) ortak hareket etmekte fayda var.

    evde bir takım duzenlemelere ihtiyac var, yatak secimi ve sandalye tercihi ile ilgili. bununla alakalı olarak on arastırma yapmanızı tavsiye ederim.

    oyuncak secimi de bu metod da vurgulanan bir sey. dogal olması dokunma duygusuna hitap etmesi on kosul. oyuncakların cogunun mensei tahta. oral donem icin, ici elyaf pirinc kum gibi malzemelerden dolduracaganız minik peluslar olabilir pekala. evde uretebilirsiniz boylelikle cok para da harcamanız gerekmez.

    oyun secimi de yasına gore degisiyor, mesela kızım 2,5 yasında ve bu aralar bu metod uzerinden en cok doldur bosalt oyununu oynuyoruz. ben bu oyunu montessorinin uyguladıgını bilmiyordum mesela bir arkadasım kasıgı iyi kullanabilmesi icin onermisti, ise de yaradı. soyle oluyor; bir tabak bir kasık bir bardak dolusu fasulye alınıyor, fasulyeler tabaktan bardaga kasıkla aktarılıyor. boylece el kordinasyonu kuvvetlenirken cocuk kasıgıda kullanmayı pekistiryor. aynı oyunu su ile de yapabilrsiniz, hem gevsetici hem de eglenceli.(evet her yer su oluyor)

    muthis detaylı bir konu ama dedigim gibi ebeveynlerin bana gore bu metodu kulak arkası etmemesi gerekiyor.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap