3 entry daha
  • sanildiginin aksine bir sabetayci ve yahudi dusmani degildir. hatta, turkiyede sabetaycilar olmasa modernite de olmaz demisligi de vardir. karsi oldugu sey emperyal guclerin turkiyedeki sabetayci cemaati kullanarak, turkiye'yi israil'in rahatlikla at kosturabilecegi bir alan haline getirmeye calismasidir. revivo'nun fenerbahce'ye gelmesine karsi degilim ama fenerbahce klubunun israil devletinin bir propaganda aleti haline donusturulmesine karsiyim demistir. gencken universiteyi turkiye birinciligiyle kazanmis. turkiyenin son kirk yilinda beni cikarin baska orijinal bir fikir adami bulamazsiniz demistir. bir toplumun utopyalar yazan yazari yoksa o toplum cahildir fikrini savunup hayatini utaopyalar yazmaya adamistir. bunlardan en goze carpani tbmm'yi nazim hikmet universitesi'ne donusturme projesidir.

    turk ve dunya edebiyati hakkinda anormal bir bilgi sahibidir.
    nazimoloji'den bahseder mutemadiyen. kemal tahir'e son derece karsidir, yazar bile olmadigini savunur. ahmet altan ve orhan pamuk'a alerjisi vardir. hatta benim adim kirmizi'daki dil yanlislarini kirmizi kalemle cizerseniz gercekten bastan asagi kirmizi bir kitap olur der. ahmet altanin kitaplarini okuyanlarla 900'lu seks hatlarini arayanlarin ayni insanlar oldugunu soyler. ve ahmet altan'in kullandigin dilin turkce degil de belce oldugunu iddia eder. yasar kemal icin ince memed disinda yazdiklari hicbiseye yaramaz demistir. jean paul sartre'yi dusuncelerinden dolayi hicbir bedel odemedigi icin paris'te kafelerde oturup kitaplarini okuyan beyhudelerin yazari olarak tanimlar ve akabinde ismail besikci sartre'den daha ustundur der.

    sovyet romanini ve tarihini ezbere bilir demek yerindedir. sovyetler yikildiginda cok feci bunalima girmistir ama artik sevindigini soyluyor. zira sovyetler sanildiginin aksine ekonomik nedenlerden degil de politik nedenlerden coktu, demistir. marxism'in turkiye topraklarinda olurse dunyanin her yerinde olecegini savunur, ve devrime olan inancini devam ettirir. boris pasternak yerine ivan goncarov'u tercih eder, ve cemal mithat kuntay'in uc istanbul adli kitabinin, doktor zhivago'nun eline verecegini soyler.

    lafin kisasi enteresan adamdir. dunyayi baska bir bakisla algilamak icin okumak lazimdir.
878 entry daha
hesabın var mı? giriş yap