64 entry daha
  • 1,4 starjet motora sahip 95 beygir güç üretebilen benzinli modelinin çok düşük yakıt sarfiyatının olduğu fiat modelidir. bu modelin 6.vitese sahip olmasından kaynaklanan bir durumdur. aynı zamanda uzun yolda çok büyük yararı görülmektedir. şöyle ki 1100 km.lik en son uzun yol maceramda araçta 3 kişi+tam dolu bagaj ile 4,9lt/100 km ortalama ile beğenimi toplanmış ve aracımla gurur duymamı sağlamıştır.

    gelgelelim ki 1,4 fire motora sahip 77 beygir güç üreten modeli ise beygir gücündeki düşüklüğün aksine yukarıda anlattığım modelden daha fazla yakıt tüketmektedir. en büyük sebeplerinden biri ise bu modelde 6.vitesin olmayışıdır. uzun yolda süratli gitmek için gaza basan sürücü 5.vitese geldiğinde deviri daha fazla yükseltmek zorunda kaldığından ortalama 1 lt daha fazla benzin yakmaktadır.

    bu durum gözönüne alındığında yeniyılda yeni araç alımını punto evo olarak tercih etmek isteyen birine 1,4 multiair 105 hp lik evo tavsiye ederim. yakıt sarfiyatı 1,4 starjet 95 hp den daha düşük olacağına inanıyorum.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap