• ekşi sözlük için sabah gazetesi'nde yer alan bir yazıda böyle bir yakıştırmayı uygun görmüşler:

    "...türkiye'de bu bahsettiğimiz konular dışında, internet uzmanlarının "internetin lağımı" diye değerlendirdikleri ekşi sözlük gibi alanlarda, özellikle kamuoyuna mal olmuş kişiler hakkında, gerek ortaya çıkmaya korkan rakipler, gerekse bilgi ve donanımdan yoksun kişiler tarafından itibar zedeleyici faaliyetler gerçekleştiriliyor. bu tip durumlara verilecek cevaplar konusunda ilk akla gelen yöntem olan cevap hakkı ise o basit sitelere üye olmak istenilmediği için kullanılamıyor."

    http://www.sabah.com.tr/…ette_negatif_icerik_sorunu

    yazıyı yazan kişinin kafam kadar fotoğrafı ilgili sayfada bulunmasına rağmen isim bilgisine ulaşamadım. araştırmadım da açıkçası. kimin ne diye böyle yazdığı önemli değil. hatta artık birilerinin çıkıp ekşi sözlüğe küfretmesi de bende zerre merak duygusu uyandırmıyor.

    ama benim anlayamadığım bir şey var...

    alıntı yaptığım yazının ana konusu internette negatif içerik sorunu. bu negatif içeriğin oluşmasından sorumlu tutulanlardan birisi de ekşi sözlük. peki sözlüğü kim internet lağımı diye değerlendirmiş? internet uzmanları. internet uzmanı ne amına koyim? kim bu insanlar? hangi değerlendirme çıtasına ve hesabına göre sözlüğü lağım kategorisine koymuşlar? internet fakültesinden mi mezun olmuşlar? bu uzmanlık sikimsonikliği ve payesini onlara hangi kurum vermiş?

    ekşi sözlüğü "bilgi ve donanımdan yoksun kişiler tarafından itibar zedeleyici faaliyet" yapmakla suçlayan bir yazının aynı haltı ekşi sözlük için yapması oksimoron değildir de denir allah aşkına. sen gideceksin, kafandan uydurduğun internet uzmanı tabiriyle haşırt diye sözlüğe geçirip lağım diyeceksin, bok çukuru diyeceksin ondan sonra paragraflarca internette oluşan negatif içerikten bahsedeceksin. ben ekşi sözlük yönetiminin yerinde olsam gider bu yazı için adamlara dava açarım. sabah gazetesindeki bilgi ve donanımdan yoksun bir kişi tarafından "internetin lağımı" olarak nitelenmek suretiyle hakaretten başvurumu yaparım. en azından bu aymazlığın bir miktar giderilmesi mümkün olur...
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap