2 entry daha
  • bir an önce bölüme geçip okuldan da kampüsten de kurtulma isteği uyandıran sınıf. bu okul iki eylül kampüsüne nasıl ve neden taşınmıştır, taşınmadan önce neden hiç bir plan yapılmamıştır tartışılır. 2500'den fazla üniversiteye yeni başlamış öğrenci, zaten ulaşımı önceden de zor olan iki eylül kampüsüne sürgün edilirken, neden hiç bir idarecenin aklına ulaşımın daha da sıkıntıya gireceği gelmez? bir dakika, böyle yazarak da olmaz şimdi.. tek sorun ulaşım olsa keşke.

    -okul binası müthiş bir mühendislik eseridir! ödüllüdür de..

    -binada blok tabelalarından başka işaret göremezsiniz. alışana kadar kaybolabilirsiniz çünkü bloklar birbirinin kopyası.

    -tuvaletlerin yarısı kilitlidir. bir kısmı engelli tuvaletidir girmiyim hadi dersiniz, en sonunda bir tane tuvalet bulursunuz, elinize sabunu alırsınız.. evet.. su yok. çok sık su gider gelir ki bunun sebebi kampüsün altının üstüne getirilimiş olması olabilir. kampüs, yağmur varsa çamur yoksa tozdan ibarettir.

    -size hiç bir şey hakkında açıklama yapılmaz. vizelerinizin nasıl olacağını, sınavlarının ve quizlerin yüzdelerini sınavdan 4 gün önce söylerler. devamsızlık sınırı belli değildir, hocalar kafasına göre esnetileceğini söyler, biri 35 ders der diğeri 50'ye kadar yolu var der.(dönemlik)

    -dönem sonunda final sınavının kaç oturumda yapılıp yapılmayacağı bir kenara dursun yapılıp yapılmayacağı hakkında bile bilgi verilmez.(olursa 25'inde yapılacak final. bugün ayın kaçı? hee.. iyi daha çok varmış nasıl bir sınava gireceğimizi 22sinde söylerler çalışırız nasılsa) girmekle girmemek arasında ne gibi fark olduğu belli değildir. ayrıca muafiyet sınavı ya da 2. dönem için seviye tespit sınavı yapılıp yapılmayacağı da belli değildir. onlar yapılacaksa finalin ne gibi etkisi olacaktır o da bilinmez.

    -okutmanların da öğrenciden farkı fazla değildir.onlar da adam yerine konulmaz. öğrenci gözüyle bile rahatlıkla okuldaki iletişimsizlik görülebilir.

    -bu okulda sağlık raporu sadece sınavlar için geçerlidir. diğer türlü geberiyor olsanız devamsızlıktan kalırsınız. okutmanlar da aynı şekilde, raporlu oldukları zamanların telafi derslerini yapmak mecburiyetleri olmadığı halde telafi yapmaya zorlanırlar.

    -öğrencinin okula nasıl geldiği, arabayla gelen dalkavukların hiç umrunda değildir. 2 vasıta değiştirerek bir buçuk saatte okula gelirsiniz ve bir dakika geç kaldıysanız derse alınmazsınız. o derste pop-quiz yapılır, siz sıfır(0) alırsınız. (grammer dersi için vizeden 1 hafta önce quizlerin %50 vizenin %50 etki edeceği söylenir..) 2 hafta raporunuz olsun, 2 hafta da 4 dersten 5 quiz olursunuz hepsinden 0 alırsınız.

    -bu okulun idarecileri daima toplantı halindedir. görüşmek için kendinizi yırtarsınız, hiç bir zaman görüşemezsiniz. toplantılardan da hiç bir sonuç çıkmaz.

    üniversite hazırlık, lise gibidir derler. yemin ederim en boktan lisede bile insan yerine koyup, yeni gelen öğrenciye, devamsızlık sınırıyla, sınavlarının nasıl olacağı söyleniyor en azından, biliyorum.

    bir de notum olsun: okuldakilerin çoğunun karın ağrısı rektör değişikliğinden de kaynaklanıyor bu da bariz belli, kimsenin öğrenciyi, okulu siklediği yok. tamam. anlıyorum. herkes koltuğunun derdinde, ne olacak acaba derdinde..buna da eyvallah.. ama hazırlık öğrencisi sesini çıkarmayı bilmez zaten diye de bu kadar hayvan yerine konulmaz insan.

    edit not: bugün ayın 19'u salı günü.. sınavlar hakkında tek bilgi 25'i ile 29'u arasında olacağı..
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap