59 entry daha
  • kartal'i istanbul'dan saymaz pek cogu. dogrudur belki. zerre miktari umrumda degil. izmit'le, gebze'yle de alakasi yoktur. her ne kadar büyük mahalleri 90'li yillarin basindan itibaren birer birer ilce olup, pek cok alanda kartal'i geride birakmis olsalar da, benim icin karizmasini asla yitirmemistir.

    fatih gibi garip bir tilsimi, üsküdar gibi mistik bir havasi, kadiköy gibi harika bir atmosferi yok belki. nisantasi kadar modern, ortaköy kadar süslü de olmayabilir ama bunalinca atalar sahilinde turlayip ayisigi altinda adalari seyretmekten daha güzel bir sey var midir acep?
    ya da yazin sandal kiralayip baliga cikmak, aksama da o baliklari sahilde, dostlarla muhabbet esliginde yemek huzur degildir de nedir?.
    varosluguna, alaturkaligina meftun oldugum, burnumda tüten memleketim. lise yillarinda ne zaman pendik'e gitsem esentepe'yi özlerdim, maltepe'de isim olsa atalar'a kacmak icin can atardim, zaten kadiköy'e gitmek, karsiya gecmek turistik gezi gibiydi bizim icin. velhasil kartalli'ya kartal'in disi gurbettir.
203 entry daha
hesabın var mı? giriş yap