3 entry daha
  • sina vodjani iranlı bir baba ve fransız bir annenin oğlu olarak 1954’de isfahan’da doğdu. tahran, san francisco ve paris’te büyüyen vodjani farklı kültürlerle erken yaşta tanıştı. çocukluk yaşlarında gitar dersleri ile başlayan müzik serüveni, yetişkinlik dönemini geçirdiği almanya’da piyano eğitimi ile sürdü.

    aralarında qi gong, geleneksel çin tıbbı, yoga ve şamanizm’inde olduğu alanlara ilgi duydu ve çalışmalar yaptı. sadece müziyen olarak tanımlayamayız kendisini. bir profesyonel fotoğrafçı olarak etkileyici peyzaj ve portre çalışmalarına imza attı. aynı zamanda bir ressam olarak paris, hamburg ve kuzey almanya’da sergilenmiş eserleri bulunmaktadır.

    müziğinin ilham kaynakları hayatında arayışlarının coğrafyası olan hindistan, nepal, tibet ve iran’dır. zarathustra albümünü doğduğu toprakların zerdüş kökenlerine ithaf etti. hamburg’da bulunan kayıt stüdyosunda kaydedilen albüm hem teknoloji hem de manevi köklerine saygı anlamında doyurucu bir albüm oldu. zarathustra albümündeki ashem vohu şarkısı favorimdir.

    diskografisi:

    http://www.vodjani.de/…raphie.php?bereich=3&lang=en
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap