254 entry daha
  • ölen gazetecilerden hangisi ölümünden önce aylarca "türk düşmanı" diye hedef gösterildi?
    ölen kişilerden hangisi "türk düşmanı" olmakla suçlanan bir azınlık mensubuydu ve katili "ermeni öldürdüm" diye sokaklarda bağırarak sevindi?
    ölen gazetecilerden hangisine suikast yapılacağı aylardır istihbarat olarak polisinden emniyet müdürüne gittiği halde, bu haberler görmezden gelindi?
    ölen insanlardan hangisinin "e yakalandı ya daha ne" dediğiniz katili polisler askerler tarafından pışpışlanıp atatürk fotoğrafları altında hatıra filmleri çekilerek ağırlandı?
    ölen gazetecilerden hangisi için stadyum dolusu adam "hepimiz ogünüz" diye katili övercesine bağırdı?
    ölen gazetecilerin ölümünü protesto edenlerin hangisine "millyetçi, vatansever"ler yumurtalarla küfürlerle saldırdı "protesto etmeyin ölümü" diye?
    ölen kişilerden hangisinin katil için övgü şarkıları yazıldı ismail türütler tarafından?

    uğur mumcu ölünce binlerce insan sokağa dökülmüştü kimse de neden protesto ettiklerini sorgulamamıştı. hrant dink ölünce sokağa dökülen binlere sözlükte bile "nerenin ajanı bunlar, neden hepsi birden protesto ediyorlar" diyen denyolar vardı. eşi sokak ortasında vurulan kadın için "cır cır bağırıyor" diyen vardı.

    uğur mumcunun geride kalanları araştırma vakfı kurdu, onun adını taşıyan bu vakıfta onun kitaplarını bastılar, sözlerini dağıttılar, "uğur mumcu'yu anma" misyonunu taşıyan onun görüşlerine uygun eğitim veren bir kurumla anmayı tercih ettiler. merak etmeyin gerektiğinde çıkıp konuştular da.
    hrant dink'in geride kalanları ise kendisi için yapılan anma törenlerinde çıkıp konuşuyorlar. herkesin kendi yöntemi var anmak için.
    dahası uğur mumcu'nun geride kalanları ile hrant dink'in geride kalanları birbirleriyle dayanışma içindeler, birbirleriyle beraber hareket ediyorlar.

    ****
    ****

    benim sinirlendiğimse kaç senedir ne zaman hrant dink denilse aynısını yapanlar. "bana ne, alt tarafı ermeni ölmüş. üzülecek değilim" diyemediklerinden konuyu başka yerlere çekenler benim midemi bulandıran .

    yani mesela fırsatını bulunca "inşallah ermeni soykırımı olmuştur" (bkz: #17780512) diyebilen vicdansızların çıkıp da bana ahlak, adalet maskesi altından "amaan adam alt tarafı ermeni işte, ölen türkleri önemsesenize siz" diyor olması benim sinirimi bozan.

    "ama asalanın öldürdükleri" deyip de asala'nın öldürdüklerinin hran dink'i de temsil eden diplomatlar olduğunu görmezden geleni görmüştük; "kendi vatandaşına da aynı anlayışı göstersene" diyebilen yani türkiye cumhuriyeti vatandaşı ermeni kökenlilerin "vatandaş" olmadığını sananları da gördük tam oldu.
    "ama alt tarafı gazeteci öldü" diye olayın evvelindeki ve sonrasındaki skandalları da görmezden gelenler. verecek hiçbir cevap bulamasa "ama uğur mumcu cinayetini böyle protesto etmemiştiniz" diye uğur mumcu olayına ne tepki verdiğini bile bilmeden karşıdakine çemkirenler...

    yani "önemsemiyorum" diyemeyip hadiseye kendince kulp takan, bunu da masum bir "adalet arayışı" maskesi arkasına saklayan çakallar.

    ****
    ****

    bu suikasti gündemde tutuyoruz zira gördük ki, günün birinde bu ülkede bizim görüşlerimizi beğenmezse bizim söylemediğimiz şeyleri söylediğimizi iddia edip bize dava bile açabilirler, dahası bizi hedef gösterebilirlermiş..

    tepki duyuyoruz zira gördük ki birisi bizi beğenmezse, hedef gösterilmemiz, polisin gözü önünde öldürülmemiz, ve "amaan alt tarafı öldü işte. yaygara etmeyin, herkes ölüyor" diye de unutturulmaya çalışmamız çok ama çok kolaymış.

    gördük ki biz üzerinde durmasak, biz işaret etmesek, kamuoyu az kaldı katile hak verecek duruma gelmiş.

    sen korkmuyormuşsun bravo, sen ne korkacan zaten buralar hep senin.
    de biz korkuyoruz be kardeşim. dert bu.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap