8 entry daha
  • hangi dükkana koşulsa, hangi markaya bakılsa sırlı/simli/yaldızlı olmayan modeline rastlanamayan bir muammadır. 6 kişilik ve 12 kişilik dışında seçenekleri yoktur. (tabi eğer komple takım halinde satın alınacaksa) günümüzde pek çok normal insan, evde aynı anda 12 kişiyi masada ağırlamıyor olsa da, 6 kişilik takım, 1-2 fazla misafirin ortaya çıkması durumunda risk yaratır. bir de belki kırılan parçalar fazla can sıkmayabilir, çok kişilik takım tercih edilmişse. parçalar yedek işlevi görebilir. ancak yeterince para bayılınırsa, kolay kolay da kırılmayacaklardır. yurdumuzdaki klasik yaklaşım, bunların porselen olmalarını makbul kabul eder. porselenin de çeşitleri vardır. bir gün bir mağazada kenarda köşede kalmış görece sade, gösterişsiz, kenarları yaldızlı olmayan bir modeline rastlarsanız biliniz ki her yerde sergilenen az çok birbirinin benzeri olan allı-güllü-renkli desenli modellerin yaklaşık 2 katı fiyatı vardır.

    bir yemek takımı almakla iş bitmez, yeni ihtiyaçlar ürer. zarif ve havalı canım tabakların yanına çizik içindeki gündelik kaşık-çatalın yakışacağını veya migros'tan alınma bardaklarla uyumlu olacağını sanmak saflıktır. yemek takımının en az yarı fiyatından başlayan bir de çatal-bıçak-kaşık takımı eklenir ihtiyaç listesine. bir de bu koca eşya yığınını kutularında saklamak gibi bir dekorasyon çözümü tercih edilmeyecekse, mutfak dolaplarında ya yeterince boşluk olmalı yahut "büfe" tabir edilen o meşhur beyhude ebeveyn mobilyasından edinmelidir. masa örtüsünden, peçetelerden ve hatta masa-sandalyelerin durumundan ise hiç bahsetmiyorum. yemek takımı, aşama aşama bütün eve sirayet eden bir zorunlu yenileme dalgası yayabilir. bunları düşünerek girişmek lazımdır, eğer girişilecekse.

    konuyla ilgili bazı bakınızlara da şöyle bakınız: güral porselen, kütahya porselen, krc, porland, mitterteich, villeroy & boch, limoges.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap