6 entry daha
  • son yillarda hepten buyuyen, su an turkiye'nin cogu ilinden buyuk konya'nin ilcesi.. eregli'nin bina dolu sehir kismini biraz gecersek (ki ben de cok bilmiyom), kerpic evlerin hala durdugu eski yerlesim taraflarina bakarsak oldukca guzeldir.. yani hemen her evi kocaman meyve dolu bi bahcenin icinde dusunun, ki 10-15 yil oncesine kadar kanallardan daha bi guzel akan su sayesinde cok daha yesil ve guzeldi.. eregli konya ovasinda deniyor ama sirtini toroslara dayadigini da unutmamak lazim, zira ivriz baraji ve kabartmanin oldugu yer toroslarin basladigi yerdir..
    bu arada bu kabartma nedir ne degildir diyen varsa kavaklidere sarap siselerinin ustune bakabilirler.. zamaninda anadolu medeniyetleri muzesi veya benzer birileri o kabartmayi ordan tasimaya kalkmis sanirsam, ama oldukca buyuk ve granit sertliginde olmasi yuzunden vazgecmisler.. iyi de etmisler, zira oyle pek turist ceken bi yer degil ama muzedeki kabartmalari gorunce bunun yerinde durmasi insani sevindiriyor.. kabartmanin hemen yanindan akan dere (ki kaynagi oralarda biraz yukardadir) harbi deli gibi soguktur.. buyukler serinlemek icin o suya atlayip soka giren insanlar oldugunu soylerler..
    o kaynak suyu da ustunde durulmadan gecilmemelidir.. zira hayatimda ictigim en lezzetli sudur (lezzetli su nasil olur demeyiniz).. hatta o su fazla islemden gecirilmeden eregli evlerine de dagilir ki, musluktan su icerseniz ne dedigimi anlarsiniz, sonra varin dusunun kaynagindan icilince nasil olacagini..
    bir de o taraflarda ivriz yolu ustunde zanapa diye bi koy vardir ki, oraya da cennet diye hitap edenler vardir*..
    civarda birkac tane de kral mezari vardi tumulus seklinde.. zamaninda arastirmaya calisirken bir tanesi cokmustu diye hayal meyal hatirliyorum, ama kac tane, ne durumdalar cok da fikrim yok su an..
    yazdikca aklima geliyo, bi de sehir merkezinde unlu bi kervansaray vardi, ama onu da arastirmak lazim kimdi neydi..
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap