3 entry daha
  • az önce ntv canlı yayınına telefonla katılmıştır. genelkurmay başkanı'nın babası* hakkındaki övgü dolu sözleri ile ilgili görüş bildirmektedir. şöyle demiştir:

    "genelkurmay başkanımızın da anlattığı gibi, kazım karabekir mustafa kemal paşamızın liderliğini zaten baştan görmüş, şişli'deki evinde onu doğuya gelin paşam, istanbul'da kalmakla birşey elde edemeyiz diye doğuya çağırmış, orduların başına çağırmış ve tutuklanma emrine karşın ki bu emir kazım karabekir'e verilmiştir padişah tarafından, hayır demiş saraya ve bütün kolordumla emrinizdeyim paşam diye mustafa kemal paşa'ya sadakatini ve emrinde olduğunu bildirmiş ki o an zaten kurtuluş savaşımızın kurtuluş yıldızı parlamıştır."

    oğuz haksever'in "ama aile de az buz sıkıntı çekmedi, hatta kendisi, çünkü on yıl gözetim altında tuttular, izlenen bir isimdi kazım karabekir" şeklindeki sözlerine ise "tabii o işin şanssız bir tarafı, ama burada ailenin sıkıntısından ziyade bizim için önemli olan osmanlı'nın külünden çıkan türkiye cumhuriyeti koludur. bunu da o ilahi kadro çıkarmıştır. dolayısıyla biz daha sonraki siyasi boyutlara değil o cumhuriyetin kuruluşuna bakıyoruz ve bizim beşikten mezara kadar bizim üzerimize aldığımız ve bütün türk evladına olan tavsiyemiz şudur ki türkiye cumhuriyeti'ne hizmet etmek bizim görevimiz, borcumuz, ibadetimizdir."

    tanım: asalet timsalidir, sadakat timsalidir.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap